Gratis verzending vanaf €85 NL

Ruime keuze uit Assortiment

100% Vegan

9.6 gemiddelde beoordeling!

nl icon nl

Home / 3 Bewezen Voedingsmiddelen Die Kanker Bij Je Hond Voorkomen En Bestrijden

3 Bewezen voedingsmiddelen die kanker bij je hond voorkomen en bestrijden!

03/10/2024

5 minuten

Auteur: Claire Lucie

Kanker is de belangrijkste doodsoorzaak bij honden, met jaarlijks meer dan 6 miljoen
nieuwe gevallen. Het is ook één van de meest voorkomende ziektes bij honden,
waarbij twee op de drie honden in hun leven kanker krijgen.

De inname beperken van bewerkte voedingsmiddelen en het zorgen voor een gezonde en evenwichtige darmflora is essentieel voor het verlagen van het risico op kanker bij je hond. Daarnaast zijn er specifieke onbewerkte voedingsmiddelen waarvan wetenschappelijk is bewezen dat ze effectief zijn in het verlagen van het kankerrisico en het bestrijden van bestaande kanker, die je dagelijks aan je hond kunt geven, ongeacht het dieet dat ze volgen!

 

Blauwe bessen

Blauwe bessen zijn een geweldige superfood voor de gezondheid van je hond, en ongeacht welk dieet je hond volgt, verse wilde blauwe bessen zouden regelmatig moeten worden opgenomen! Want:

  • Wetenschappers hebben ontdekt dat blauwe bessen veel eigenschappen hebben die kanker bij gezonde honden kunnen helpen voorkomen en bestaande kankers kunnen bestrijden. De kanker bestrijdende stoffen in blauwe bessen zijn onder andere anthocyanosiden en resveratrol.
  • “Sommige van de mechanismen waarmee blauwe bessen hebben aangetoond kankervorming te voorkomen, zijn onder andere de remming van de productie van pro-inflammatoire moleculen, oxidatieve stress en producten van oxidatieve stress zoals DNA-schade, remming van kankercelproliferatie en verhoogde apoptose.”
  • Uit studies blijkt dat wanneer bestralingstherapie wordt gecombineerd met blauwe bessenextract, het aantal kankercellen met 70% afneemt!
  • “Terwijl bestralingstherapie alleen het aantal kankercellen met 20 procent verminderde, leidde het blauwe bessenextract alleen tot een vermindering van het aantal kankercellen met 25 procent.” ( bron )

 

Hoe bepaal je de beste manier om blauwe bessen aan je hond te geven?

Als je hond geen kanker heeft, zijn wilde blauwe bessen de beste optie; voeg simpelweg een portie van 5% van het totale gewicht van de maaltijd van je hond toe, 3 tot 5 keer per week.

Als je hond ervan houdt, kan ook wilde blauwe bessenpoeder worden gebruikt, met een dosering van 1 theelepel tot 4 keer per week.

Om je hond te laten profiteren van de anti-kanker (en andere) voordelen, moeten wilde blauwe bessen worden gebruikt, aangezien hun voordelen veel groter zijn.

Als je hond al kanker heeft, raad ik aan om een wilde blauwe bessenpoeder van een betrouwbaar merk te geven (bijvoorbeeld Vimergy). Een geschikte dosering is twee theelepels per dag. Mix het in een maaltijd of verdun met water.

 

Tomaten

Ja, honden kunnen tomaten eten! De rode vruchten hebben verschillende gezondheidsvoordelen, waaronder kankerbestrijdende eigenschappen. En hier is waarom:

  • Tomaten zijn een belangrijke bron van lycopeen, waarvan is aangetoond dat het het risico op prostaatkanker verlaagt.

    De kankerbestrijdende eigenschappen van lycopeen zijn bevestigd door 72 studies bij zowel mensen als dieren.

    De gerapporteerde mechanismen van lycopeenwerking in vivo omvatten regulatie van oxidatieve en inflammatoire processen, inductie van apoptose, remming van celdeling, angiogenese en metastasevorming. (bron)

  • Tomatine is een glycoalkaloïde die in tomaten wordt gevonden en die het lichaam ondersteunt bij de regulering van de celcyclus, zodat het kankercellen kan doden.
  • Tomatine is een sterke groeiremmer voor zowel colon- als leverkankercellijnen. (bron)

 

Hoe kun je veilig tomaten aan je hond geven?

Tomaten zijn veilig en gunstig voor honden, maar alleen onder specifieke voorwaarden:

  • Groene en onrijpe tomaten zijn giftig voor honden en mogen niet worden gevoerd.
  • Verwijder de bladeren en stengel voordat je tomaten aan je hond geeft, omdat deze zeer schadelijk zijn voor honden.
  • Snijd de tomaten in hapklare stukjes en voeg ze tot drie keer per week toe aan de maaltijden van je hond.
  • Om ervoor te zorgen dat je hond het meeste voordeel uit de tomaten haalt, geef ze rauw en ongekookt.

Elke variëteit van tomaten is veilig voor honden, zolang ze rijp zijn. Geef je hond nooit menselijk voedsel dat tomaat, tomatenpuree of tomatensaus bevat, omdat deze suiker, onrijpe tomaten en andere componenten kunnen bevatten die zeer schadelijk zijn voor je hond.

 

Boerenkool

Als je een speciaal vers voedsel aan het dieet van je hond zou moeten toevoegen, dan zou dit het zijn!

Boerenkool, net als Spirulina, wordt beschouwd als een superfood vanwege de opmerkelijke voedingswaarde. Het is dan ook geen verrassing dat boerenkool kankerpreventie- en kankerbestrijdende eigenschappen heeft.

Belhaven University Professor of Biology Dr. Elizabeth bestudeert de kankerbestrijdende effecten van boerenkool. Het team van de universiteit onthult voorlopige gegevens die aantonen dat een lage concentratie boerenkoolsap daadwerkelijk een soort leverkankercel kan doden. In plaats van zich te richten op specifieke moleculen in boerenkool door ze te isoleren, bestudeert het team van Dr. Elisabeth “de effecten van volledige vormen in plaats van te proberen bioactieve verbindingen te isoleren om mogelijke medicamenteuze therapieën te ontdekken.” (1)

Boerenkool is een rijke bron van organosulfurverbindingen, waarvan is aangetoond dat ze het risico op veel kankers verminderen, vooral een van de dodelijkste vormen, darmkanker.

De kanker beschermende verbindingen in boerenkool zijn dus het onderwerp van intens onderzoek, met name hun rol bij het blokkeren van de groei van kankercellen en het induceren van celdood (apoptose).

 

Claire Lucie Sonck
The science of plant-based nutrition for dogs
Certified, CMA-registered canine nutritionist;
Oprichter The Vegan Dog Coach;

Instagram : @thevegandogcoach
Contact : [email protected]

 

Over de auteur

Claire Lucie is een UK gecertificeerde voedingscoach voor honden, oprichter van The Vegan Dog Coach en lid van de prestigieuze Complementary Medical Association. Haar missie is om de gezondheid en levensduur van 100 miljoen honden wereldwijd te verbeteren door een plantaardig dieet te promoten, gebaseerd op de nieuwste inzichten in voeding en hondengezondheid. De afgelopen twee jaar heeft zij haar leven gewijd aan het bestuderen van meer dan 250 wetenschappelijke studies over de invloed van voeding op de gezondheid en levensduur van honden!Bezoek www.thevegandogcoach.com voor gratis (wetenschappenlijke) informatie, consultatie, professionele tips voor vegan hondenvoeding, inspirerende verhalen van dierenartsen en gratis recepten.

Disclaimer

Dit materiaal is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden. Geen enkele informatie in dit artikel, ongeacht de datum, mag ooit worden gebruikt als vervanging voor direct veterinair advies van je dierenarts of een andere gekwalificeerde honden gezondheidsprofessional.

The Vegan Dog Coach, Claire Lucie Sonck, VegaVriend, en hun respectieve medewerkers kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele schade die voortvloeit uit het gebruik van informatie in dit artikel.

 

Artikel delen

Mail icoon LinkedIn icoon Facebook icoon

Nieuws

Bekijk allePijl rechts icoon