Vanaf 85 euro gratis verzending in Nederland

Ruime keuze uit Assortiment

100% Vegan

9.6 gemiddelde beoordeling!

Gepubliceerd: februari 23, 2022
De vijf populairste merken voor vegan honden en katten

We hebben hier vijf merken op een rijtje gezet die enorm populair zijn op de vegan huisdiervoeding-markt. Al deze merken vegan dierenvoer hebben een eigen verhaal. Lees hieronder meer over elk merk:

Amì

Dit Italiaanse merk, Amì, heeft zowel 100% vegan honden- als kattenvoer. Daarnaast hebben ze ook snacks voor de hond. Amì heeft meer dan 10 jaar ervaring en ze distribueren hun producten in meer dan 25 landen wereldwijd. Amì was een van de eerste die een volwaardig veganistisch kattenvoer op de markt bracht.
Amì blijft groeien en wordt een van de belangrijkste kwaliteitsmerken op de internationale markt voor huisdiervoeding. Amì heeft respect voor de natuur, de mensen en de dieren. Ze gebruiken dan ook gerecyclede materialen en hun producten bevatten geen kleurstoffen en conserveermiddelen.

Benevo

Benevo is een onafhankelijk huisdiervoedingsbedrijf gevestigd in Hampshire in het Verenigd Koninkrijk, een 100% veganistisch familiebedrijf. De naam ‘Benevo’ komt van het woord ‘Benevolent’ wat betekent ‘het welzijn en geluk van anderen bevorderen’ en ‘goed doen’. Het motto van Benevo is: Diervriendelijke diervoeding.

Benevo maakt sinds 2005 vegan honden- en kattenvoer. Naast het voer heeft Benevo ook allerlei snacks voor de hond. Bijvoorbeeld de Pawtato Ocean Treats die verpakt zijn in een biologisch afbreekbare verpakking.

Alle producten zijn goedgekeurd door de VK Vegan Society en Vegetarian Society. Benevo’s producten zijn ook door PETA goedgekeurd voor het niet testen op dieren.

Hownd

Bij Hownd willen ze de kracht van honden ontketenen om zo hun volledige potentieel te benutten. Een gezonde huid, goed gewicht en gezonde gewrichten, stralende vachten, blije buikjes en heel veel energie – dat allemaal door de producten van Hownd!

Hownd heeft alles wat je hond nodig heeft: Voeding met superfoods erin, verzorgingsproducten en overheerlijke wellness treats. Hun verzorgingsproducten zijn geliefd bij trimsalons, omdat ze van uitstekende kwaliteit zijn. Ze zijn begonnen met het maken van de beste verzorgingsproducten op de markt, met als doel het meest ethische merk te zijn. Datzelfde doen ze nu ook bij de brokken, het natvoer en de snacks. Ze zijn nooit afgeweken van deze eerste principes en zullen dat ook nooit doen.

VegDog

VegDog is een Duits merk dat op de markt is gekomen door een persoonlijke ervaring van de oprichtster. Haar hond had een voedselallergie. Ze had alles geprobeerd wat de dierenartsen hadden geadviseerd, maar de jeuk en andere problemen bleven. Uiteindelijk zei een dierenarts dat ze vegan hondenvoer kon proberen. Na 4 weken was de hond symptoomvrij en, ondertussen 8 jaar later, nog altijd symptoomvrij. Het is dan ook hierom dat VegDog een hypoallergene voeding is. Op die manier is er een voeding die geschikt is voor alle honden, ook met een allergie.

VegDog heeft niet alleen voeding (brokjes en natvoer), maar ook allerlei lekkere snacks en ook die zijn hypoallergeen. In 2016 kwamen de eerste blikjes op de markt en sindsdien wordt VegDog verkocht door heel Europa. Bij VegDog wordt gebruik gemaakt van regionale ingrediënten. Daarnaast voegen ze een mineraal poeder en een alg toe om omega-3 en omega-6 vetzuren te leveren.

Vegan4Dogs

Vegan4Dogs is ook een Duits merk en heeft in 2014 een supplement uitgebracht waarmee je complete maaltijden voor je hond kunt koken:  V-Complete. Niet veel later hebben ze de brokken ‘Greta’ ontwikkeld, omdat je misschien niet altijd tijd hebt om zelf voor je hond te koken. Sinds 2020 hebben ze nu ook compleet natvoer, genaamd ‘Pauline’.

Greta brokken en Pauline natvoer zijn allebei een natuurlijke en complete hondenvoeding zonder dierlijke ingrediënten. Deze voeding is ontwikkeld samen met verschillende diervoeding specialisten. De producten van Vegan4Dogs voldoen aan alle voedingsbehoeften van een hond.