Vanaf 85 euro gratis verzending in Nederland

Ruime keuze uit Assortiment

100% Vegan

9.6 gemiddelde beoordeling!

Gepubliceerd: juni 20, 2022
Diervriendelijke en duurzame kleding

Bij VegaVriend zijn we dagelijks druk met het beste vegan voer voor onze huisdieren. Onze interesse in een vegan manier van leven is groot. Hierbij zijn wij tegen een kledingmerk aangelopen wat helemaal past in onze visie. Dit is natuurlijk iets wat wij graag met jullie willen delen.

Het logo van het merk is een hondenkop en de naam van het merk is ook veelzeggend namelijk: ‘IT’S PAWSOME’ hoe gaaf is dat!

IT’S PAWSOME is een duurzaam en vegan kledingmerk, waarbij de nadruk ligt op het feit dat er geen dierenleed in de samenstelling en productie is geweest. Dit spreekt ons natuurlijk enorm aan. Daarom geven we in deze blogpost graag wat aandacht aan dit kledingmerk. Het belangrijkste is dat er aandacht is voor duurzame consumptie waaronder ook kleding hoort.

IT’S PAWSOME sluit hier helemaal op aan. Heerlijk zittende vrijetijdskleding die lang mee gaat. Ben je nu ook nieuwsgierig geworden? Scroll snel naar beneden,  hieronder vind je ook nog meer info over de labels die gevoerd worden om zeker te zijn dat wat er wordt gezegd ook wordt nagekomen, dat is natuurlijk belangrijk.

Wat is vegan kleding?

Vegan kleding of vegan fashion is kleding waarin geen dierlijke producten verwerkt worden. In het kort betekent dit dat er geen bont, leer, wol, veren, zijde of vilt gebruikt wordt bij de productie. Lees snel meer over vegan kleding.

De impact van de kledingindustrie

De kledingindustrie is niet per se het schoolvoorbeeld van een klimaat- en diervriendelijke industrie. Daarom dragen wij graag ons steentje bij door te letten op waar wij kleding kopen. Het voordeel van vegan kleding is vaak dat het ook allerlei andere duurzame labels bevat. Deze labels hebben bijvoorbeeld betrekking op het gebruik van pesticiden bij de productie van het materiaal of de werkomstandigheden van de arbeiders. Meer over deze labels lees je hier.

Waaraan herken je vegan kleding?

Vegan kleding is te herkennen aan het PETA Approved Vegan logo. Dit logo komt van de welbekende organisatie PETA, een organisatie die zich sinds jaar en dag inzet voor dierenwelzijn. Met het logo hoopt PETA extra aandacht te geven aan bedrijven/merken die geen dierlijke producten verwerken in hun aanbod!

Bestellen bij IT’S PAWSOME

In samenwerking met IT’S PAWSOME hebben we een mooie kortingscode voor klanten van VegaVriend beschikbaar gesteld. Met de code ‘vegavriend’ krijg je 10% korting op jouw bestelling!