Vanaf 85 euro gratis verzending in Nederland

Ruime keuze uit Assortiment

100% Vegan

9.6 gemiddelde beoordeling!

Overstappen naar vegan of vegetarische dierenvoeding
Gepubliceerd: januari 24, 2022
Overstappen naar vegan dierenvoeding

Ben jij van plan om jouw hond of kat veganistisch voer te geven? Wij vinden dat een super goed idee. In deze blog lees je waarom wij dat vinden en waar je op moet letten bij het overstappen. Benieuwd wat wij te vertellen hebben? Lees dan snel verder.

Overstappen naar vegetarisch- of vegan dierenvoeding

Waarom overstappen?

In Nederland leven ca. 2,7 miljoen katten en 1,6 miljoen honden. Als al deze honden en katten een voeding krijgen van dierlijke producten, heeft dit twee grote nadelen als gevolg:

1. De producten komen van dieren die veelal een erg kort en miserabel leven hebben gehad in de veehouderij.

2. Ten tweede is de impact van dierlijke producten op het milieu veel groter dan van plantaardige producten.

In andere woorden: Wanneer honden en katten plantaardig eten, hoeven andere dieren niet te lijden en wordt het milieu minder belast. 

Complete voeding voor jouw hond of kat

Misschien komt de volgende vraag in je op als je twijfelt om over te stappen: ‘Een plantaardige voeding voor een hond of kat, kan dat?!’  Dan is ons antwoord: ‘Ja dat kan!’. Tegenwoordig is er zelfs zoveel keus op de markt dat je geliefde viervoeter zelf kan kiezen welke hij of zij het lekkerst vindt. Het enige waar je op moet letten, is dat de voeding compleet is. Een complete voeding houdt in dat het alle voedingsstoffen bevat die een hond of kat nodig heeft voor een lang en gezond leven. Al het droogvoer en het natvoer dat wij verkopen is compleet.

Wij willen, net als jij, dat je dier niks tekort komt. Juist vanuit onze liefde voor (alle) dieren hebben wij gekozen om plantaardige voeding te verkopen. 

Plantaardige voeding is diervriendelijk, gezond, duurzaam en lekker!

Overstappen naar vegan of vegetarische dierenvoeding

Waar moet ik op letten bij overstappen?

Altijd als je overstapt van het ene dieet naar een ander dieet, is het aan te raden om dit geleidelijk te doen. Meestal is het geen enkel probleem om in een keer over te stappen, maar sommige honden kunnen gevoelig reageren op veranderingen in de voeding. Wanneer je het geleidelijk doet, is de kans op gevoelige reacties het kleinst. We hebben speciaal een instructie voor het overstappen naar dierenvoeding. Als je wilt dat je hond zelf uitkiest welke brok hij of zij het lekkerst vindt, dan hebben we ook de startpakketten of losse proefzakjes verkrijgbaar. Dat is natuurlijke extra handig voor een moeilijke eter. Voordat je dan een hele zak koopt, kan de hond zelf kiezen welke hij wil.