Vanaf 75 euro gratis verzending in Nederland

Ruime keuze uit Assortiment

100% Vegan

8,9 gemiddelde beoordeling!

DutchEnglish
Vegan sinds:2018
Leeftijd: 7 jaar
Charlotje is aangesterkt met vega-voer

‘’Charlotje is in 2018 door ons geadopteerd en sinds ze bij ons is, eet ze veganistisch. Wij zijn zelf ook vegan en vinden niet dat je het ene dier kan redden en dan een ander dier doden om je eigen ‘geredde’ dier te voeden. Daarom krijgt Charlotje nu de droge voeding van Yarrah in combinatie met blikvoer, meestal Benevo Duo en Ami Dog groen. Daarnaast krijgt ze Alpro soja mild & creamy en edelgistvlokken.

Toen Charlotje net bij ons was, was ze heel mager. We hebben haar direct de vega brokken gegeven en ondertussen is zij al een paar kilo’s aangesterkt. Ze is heel actief en het rennen zit echt in haar bloed. Ze is heel opgewekt en trekt de andere twee (Momo en Esmée) echt mee om actiever te zijn.

Wat ons ook opviel, toen ze net bij ons was, is dat ze een gezwel onder haar oksel had en haar gebit vertoonde veel tandaanslag. Wij zijn daar toen voor naar de dierenarts gegaan en hij stelde voor om haar te verdoven om haar tanden te reinigen en gebruik te maken van de verdoving om het gezwel te verwijderen. Wat blijkt? Sinds ze bij ons is, zijn haar tanden al veel witter en schoner geworden en geloof het of niet, het gezwel is volledig verdwenen! Wij kunnen dit alleen maar toeschrijven aan haar eetpatroon? De dierenarts heeft geen verklaring maar ik ben toch echt overtuigd dat voeding een rol gespeeld heeft.

Ze is heel dankbaar als ze een extraatje krijgt en kan echt genieten van de kauwstaafjes van Soopa, deze met banaan en pindakaas zijn haar favoriet. In tegenstelling tot Momo is dit voor haar echt puur kauwplezier en doet ze lekker lang met het stokje. Leuk om te zien!’’ – Vanessa en Heiko

Geschreven op 19-6-2019