Vanaf 75 euro gratis verzending in Nederland

Ruime keuze uit Assortiment

100% Vegan

8,9 gemiddelde beoordeling!

DutchEnglish
Vegan sinds:Oktober 2018
Leeftijd: 6 jaar
Favoriete snack:

Alles!

Léonie is gezond en weer goed op gewicht

” Léonie is een geadopteerd Frans Bulldogje, superlief maar met een gebruiksaanwijzing. Samen met Joske brengt ze liefde en plezier in ons leven. Ze eet héél graag haar vegan potje en dat merk je aan haar grappige vreugdedansjes welke ze zelf begeleid met zang, zodra ze in de gaten krijgt dat ik alles aan het voorbereiden ben… En o wee de katten die dan in de buurt komen… Léonieke is een gek, lief, soms ondeugend maar gelukkig en gezond vegan knuffelhondje. Het liefst van al maakt ze strandwandelingen. Léonieke is een schat.

Léonie eet veganistisch, omdat wij zelf reeds 5 jaar overtuigd vegan zijn en het erg moeilijk hadden met de diervoeding van onze 6 katten en 2 honden. Het klopte niet. We hebben eerst de honden overgeschakeld en later de katten. De katten kregen vooral voer op basis van vis maar met de kennis over het dierenleed was dat al langer geen optie meer. De deskundigheid van Rick Scholtes heeft ons geholpen om de knoop door te hakken. 

Léonie krijgt nu Ami Dog brokken en Ami Dog natvoer Rood en Geel. Af en toe Benevo Duo natvoer welk iets vochtiger wordt gemaakt met water.

We hebben voor de droge brokjes eerst de proefzakjes gegeven en er werd het meest enthousiast gereageerd op Ami Dog. Ook het natvoer van Amidog is bij onze beide honden grote favoriet. Ze gaan nog steeds bij elke maatlijd uit hun dak als ik de brokjes en blikjes bovenhaal. Ik meng meestal een klein portie brokjes met een klein portie natvoer, 3x daags. Ter afwisseling week ik soms de brokjes in gekookt water met een héél klein beetje ongezouten groentebouillon, al dan niet met gekookte groenten erbij en laat dat dan afkoelen. Léonie is sinds de vegan voeding qua gewicht gestegen van mager naar normaal.

Voor vele Franse bulletjes zijn voedselallergieën een groot probleem. Bij Léonie merken we daar niets van. Als ze last heeft van haar darmen of maag is dat altijd te wijten aan iets wat ze ergens stiekem heeft opgegeten (zoals kattenkeuteltjes bv…). Haar huid en vacht is in goede conditie, net als zijzelf.” – Inez

Geschreven op 26-2-2020