Vanaf 75 euro gratis verzending in Nederland

Ruime keuze uit Assortiment

100% Vegan

8,9 gemiddelde beoordeling!

DutchEnglish
Vegan sinds:2017
Leeftijd: 4 jaar
Favoriete snack:

Banaan! (Eigenlijk is hij dol op alle soorten fruit.)

Voor Jip is vegan voeding een uitkomst

”Jip krijgt op het moment VeggieDog. Eerder heeft hij Fitness Trainer 3 gehad maar daarvan ging hij braken als er te lang tussen maaltijden zat, met name ’s nachts. De brokken van Fit gepresst krijgt hij als snack. 

Vanaf dat Jip 6 maanden is, heeft hij veel allergieklachten. Het was een hele zoektocht om erachter te komen waarvoor. Hij blijkt een allergie te hebben voor huisstofmijt en brokmijt, maar ook voedselallergie. Na elimineren met steeds andere diersoorten bleek dat hij allergisch reageert op elk dierlijk eiwit als hij dat langere tijd krijgt. Op dierenartsbrokken ging het redelijk, maar toch wilde ik graag eens vegetarische brokken proberen. Zelf eten wij ook vegetarisch dus het idee stond ons ook aan. Met onze superfijne dierenarts heb ik overlegd of dit een goed idee was en of hij dan niks tekort zou komen. Zij heeft de ingrediënten gecheckt en vond het een goed idee. Jip doet het er super op en heeft veel minder klachten. De dierenarts is zo enthousiast dat ze het aan meer honden met allergie heeft aangeraden.

Het leuke is dat Jip ook dol blijkt te zijn op groente en fruit. Hij vindt de brokken superlekker en alle vega snacks ook. Hij lijkt zelfs helemaal geen interesse in vlees meer te hebben. Waar hij eerder nog wel eens een karkas opviste in de natuur komt hij nu met bananenschillen aanzetten.

Voor mijn werk zie ik veel ander honden en die vinden de vegabrokjes en snacks ook lekker.” – Willemien