Vanaf 85 euro gratis verzending in Nederland

Ruime keuze uit Assortiment

100% Vegan

9.6 gemiddelde beoordeling!

Wat zeggen onze fijnproevers

Wordt jouw beste vriend ook vega?

Ben je geïnteresseerd in veganistische voeding voor je hond of kat en ben je je nog aan het oriënteren? Dan is het misschien leuk om onderstaande ervaringen te lezen van honden en katten die veganistische voeding krijgen. Als je je hond of kat al veganistisch voert, kan het natuurlijk ook leuk zijn om verhalen van anderen te lezen. Wellicht staan er nog leuke (snack)tips tussen!

Wil jij ook de ervaring delen van jouw vega huisdier?  Vul dit formulier in of mail ons naar [email protected]. Alvast bedankt!

2020

Benji is een medisch wonder

“Zelf ben ik al jaren vegan, en ik wilde ook via mijn huisdieren niet meer bijdragen aan o.a. dierenleed. Ik ben zelf onderzoeker en heb eerst goede research gedaan. Daaruit bleek dat het ook voor katten heel goed mogelijk is om vegan te gaan. Onze andere kat(ten) kregen ook al jaren vegan voer en doen het er geweldig op!

Benji is wel een wat bijzonder geval. Na de castratie knapte hij niet meer op. De symptomen waren heel duidelijk: HCM. Een progressieve hartaandoening. De prognose was “zeer ernstig” en had met veel geluk nog maximaal een jaar te leven. Maar met 2x daags medicijnen en het vegan voer doet het ruim 3 jaar later nogsteeds heel goed!

Benji krijgt op dit moment het voer van Ami Cat. ” – Boukje Heidstra

Geschreven in maart 2024

2017

Sheila is een diva in huis

“Zelf ben ik al jaren vegan, en ik wilde ook via mijn huisdieren niet meer bijdragen aan o.a. dierenleed. Ik ben zelf onderzoeker en heb eerst goede research gedaan. Daaruit bleek dat het ook voor katten heel goed mogelijk is om vegan te gaan. Onze andere kat(ten) kregen ook al jaren vegan voer en doen het er geweldig op!

Sinds ik mijn katten veganistisch ben gaan zijn ze er alleen maar op vooruit gegaan! Geen nare luchtjes meer, vacht glanst en is super zacht, en ze eten het heel graag. Sheila krijgt de brokjes van Ami Cat. 

Sheila is echt de diva van het huis. Het liefst slaapt ze de hele dag op haar eigen stoel. Maar áls ze wakker is, dan komt ook alle energie er in één keer uit en vraag ik me steeds weer af of ze het huis wel heel laat! ” – Boukje Heidstra

Geschreven in maart 2024

 

2020

Gizmo praat én eet heel graag

“Zelf ben ik al jaren vegan, en ik wilde ook via mijn huisdieren niet meer bijdragen aan o.a. dierenleed. Ik ben zelf onderzoeker en heb eerst goede research gedaan. Daaruit bleek dat het ook voor katten heel goed mogelijk is om vegan te gaan. Onze andere kat(ten) kregen ook al jaren vegan voer en doen het er geweldig op!

Vanaf het begin vinden al onze katten het voer van Ami Cat helemaal geweldig. De bakjes worden tot aan (en bijna inclusief) de bodem schoongelikt. Ze zijn altijd vrolijk, enorm energiek en zitten goed in de vacht. Daarbij laat ik ze regelmatig checken bij de dierenarts en ook die is altijd supertevreden!

Gizmo is een enorme prater. Vooral als hij stout is! Zodra je er wat van zegt praat hij terug alsof hij zegt: “Maar ik doe niks hoor!”. Daarnaast is hij ook een hele grote eter. Zodra Gizmo doorheeft dat het etenstijd is is hij bijna niet meer bij de voerton weg te slaan. Hij eet het liefst de hele zak erbij op (en heeft dat ook al eens geprobeerd toen ik de zak eens vergeten was gelijk op te ruimen)”
– Boukje Heidstra

Geschreven in maart 2024

2018

Robin geniet van haar oude dag

Hallo! Ik ben Robin, Robin Scheper Woerden-Van Soest. Hehehe. Mijn mensenvrienden vonden het leuk me alle mogelijke namen te geven die ze toepasselijk vonden. Ik ben een Mechelse herder dame van ondertussen 13 jaar. Geboren onder de rook van Rotterdam als 6e nakomertje, in de auto op weg naar huis van de dierenarts waar mijn andere 5 broertjes en zusjes zijn geboren. Opgegroeid op een schip in het Oosterdok van Amsterdam. Heb vervolgens de wereld bereisd, Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Spanje, Portugal, Zuid-Afrika zelfs. Waar mijn mensenvriend gaat daar ga ik. Altijd en overal zijn we samen, samen uit, samen thuis, dag in dag uit. We zijn echt de beste maatjes ever.

Als pup ben ik opgevoed op een rauw dieet – mijn mensenvrienden wilden het allemaal zo natuurlijk mogelijk voor me. Één van hen was vegetariër sinds zijn 16e maar samen hadden ze het idee opgevat dat ik dieren zou eten in het wild dus dat dat ook oké en het beste zou zijn voor mijn gezondheid. In de loop van de jaren werd het echter steeds helderder en duidelijker hoe vreselijk afschuwelijk gruwelijk pijnlijk en desastreus de vleesindustrie en alle industrie (zuivel, kleding, cosmetica, vermaak, sport, vervoer) is waar dieren in betrokken zijn dus 6 jaar geleden is mijn mensenvriend volledig vegan gaan leven.

Het idee dat zoveel andere dieren hun hele leven lang, van geboorte tot het einde verschrikkelijk moeten lijden heeft hem doen besluiten ook voor mij volledig vegan te gaan. En ik vind het heerlijk! En ik doe het er ontzettend goed op! Het droogvoer van Benevo en het natvoer van benevo en van Ami. Soms van andere merken als het zo uitkomt. Vegan koekjes van Yarrah en kluiven van Whimzees en Garden Bites zorgen voor een lekker en gezond tussendoortje wat ook meteen goed voor mijn gebit is (de dierenarts is heel trots op mijn gebit!). En daarnaast natuurlijk van alles aan fruit en noten en zaden.

Ik ben in superconditie op mijn 13e. Wordt wel wat ouder natuurlijk met wat slijtage hier en daar, wat artrose en staar maar mijn vacht is super zacht en ik ben in super goede stemming. Mijn mensenvriend slaapt een stuk rustiger wetend dat er geen onnodige gruwelijkheden hoeven plaatsvinden voor mij. Hij is een dierenliefhebber, en dat beperkt zich niet alleen tot huisdieren…” – Fred

Geschreven in oktober 2023

2018

Sancho eet al heel lang vegan

Hoi. Ik ben Sancho, Sancho Pança Mateus de Oliveiria Woerden om precies te zijn. Yup – dezelfde mensenvrienden als Robin, vandaar de vele namen, Ik ben zes, een vondeling, Portugees en super kieskeurig. Ben een stoere kat, heb vier verschillende witte bliksemschichten op mijn zwarte poten en ben een knuffelkont op míj́n tijden. Ben een super sociaal dier en sta altijd voor de deur te wachten als mijn mensenvrienden bij mij thuis komen en kruip graag naast ze op de bank of liever nog op schoot. Ik woon half in Portugal waar ik een heerlijk tuintje heb en half in Nederland waar we geen buiten maar wél centrale verwarming hebben.

Ik ben geobsedeerd door kartonnen dozen. Zet er één neer en binnen tien tellen zit ik erin. Mijn ene mensenvriend laat dus alle dozen in huis staan en voorziet ze van gaten en luiken om in te zitten en mee te spelen. Mijn andere mensenvriend ziet liever één of twee goed ontworpen en prachtig gemaakte dozen staan dan deze grove verzameling in alle hoeken en gaten van het huis – maar ik vind het zo leuk! En samen met mijn kattenvriend Kasper spelen we honderduit in en op en om de verschillende dozen. Robin wil ook vaak meespelen maar we begrijpen elkaar niet goed en dan wordt het vaak veel gedoe.

Voor droogvoer eet ik sinds jaar en dag vegan brokken van benevo. Ik vind ze heerlijk en doe het er prima op! Mijn vacht is onvoorstelbaar zacht als fluweel en verder ben ik in de bloei van mijn leven.

Kieskeurig als ik ben haal ik mijn neus op voor vegan natvoer en vegan kattensnoepjes. Dit vindt mijn mensenvriend erg lastig want er zijn goede alternatieven waar andere dieren geen leven lang voor hoeven te lijden om het uiteindelijk met een gruwelijke dood te bekopen. Maar nee, nee, nee – er is voor honden ontzettend veel te kust en te keur maar voor ons katers, valt de keus ernstig tegen en wat mijn mensenvriend me ook voorgeschoteld heeft – geeft mijn portie maar aan Fikkie – of beter gezegd Robin in deze (Robin is mijn 13 jaar oude hondenhuisgenoot waar ik soms heel brutaal tegen doe maar als ze soms ziek is of pijn heeft lig ik meteen naast haar en wijk niet van haar zijde – yep, grote mond, klein hartje, dat ben ik…).

Mijn mensenvriend hoopt nog op vegan natvoer en kattensnoepjes die wel mijn goedkeuring weg kunnen dragen. Hij blijft zoeken en proberen.” – Fred

Geschreven in oktober 2023

2018

Kasper heeft een hele zachte vacht

“Hee daar! Ik ben Kasper. Kasparov Kornelis Carolo Mateus de Oliveira Woerden – je raadt het al – onderdeel van de familie met Robin en Sancho. Ook ik ben een kater, ook Portugees, zwart als de nacht, vijf jaar oud en dus de hekkensluiter in het gezin. Ook ik woon zowel in Nederland als in Portugal. Portugal is mijn favoriet – daar heb ik een tuin en kan ik voor het raam liggen en over de straat uitkijken (of vanaf het dak) naar wat er allemaal wel niet gebeurt. Daar hebben we planten om me in te verbergen en bomen en allerlei stronken om in te klimmen. Amsterdam is ook oke hoor, die centrale verwarming he. Maar vooral gewoon gezellig met z’n allen met mijn mensen en dierenvrienden.

Wel ben ik veel eenkenniger dan Sancho en Robin en veel meer op mijn hoede met anderen in de buurt. Ben een knuffelkous maar ook op mijn gezette tijden. Ben een boender en daag Sancho vaak uit om te komen rennen, spelen en ravotten. Soms gaat het er wat te hard aan toe en dan bijten we elkaar. Uiteindelijk maken we het altijd weer goed en liggen we weer ergens bij elkaar te slapen op de bank, op bed of in één van de vele kartonnen dozen in huis. Spelen doe ik graag en veelal ook ’s nachts. Mijn mensenvrienden horen me dan door het huis racen en alle mogelijke objecten bespringen en beklimmen. Verder doe ik graag na wat Sancho doet, hij de sexy kat en ik de copy kat – hehe. Ik ben iets kleiner en ranker dan Sancho maar pas op! Als het erop aankomt ben ik degene die het huis voor indringers behoedt! Ineens ben ik vijf keer zo groot en ultra snel!

Ook ik eet, sinds mijn komst als ieni-mini-katertje gevonden op straat, vegan brokken van benevo en ook ik haal mijn neus op voor het tot op heden voorgeschotelde vegan natvoer en vegan snoepjes. En ook dit tot grote spijt van mijn mensvriend die dit lastig vindt. Maar hij geeft niet op en als hij wat nieuws vindt probeert hij het altijd. De keus is stukken minder dan met honden maar hij geeft het niet op. Verder ben ook ik super gezond. Mijn vacht is zo mogelijk nóg zachter dan die van mijn vriend Sancho.”- Fred

Geschreven in oktober 2023

2010

Sparky is een echte avonturier

”Sparky eet veganistisch, omdat ik zelf dierenactiviste ben. Ik heb mij verdiept in vegan hondenvoeding en ben ervan overtuigd dat dit de juiste keuze is voor mijn beste vriend.

Veganistisch voer heeft alle voedingstoffen welke Sparky nodig heeft om door te gaan met zijn avontuurlijke levensstijl, ook op zijn leeftijd. Sparky krijgt al 13 jaar vegan voeding en hij is nog steeds heel energiek en heeft een enorme levenslust! Ik kook zelf voor Sparky en daarnaast krijgt hij afwisselend veganistische brokken van verschillende merken. Op dit moment krijgt hij Noochy Poochy en dat vind hij heerlijk! Ook Voof en Vegdog vallen in de smaak. 

Leuk weetje over Sparky: hij is al van jongs af aan bij mij. Samen hebben wij in Australië en Portugal gewoond. ” – Karo

Geschreven in oktober 2023

 

augustus 2022

Tito is de snelste in het park

”Tito eet veganistisch omdat we bewust omgaan met het milieu en de andere dieren.

Tito is net zo energiek en gezond als hij altijd is geweest nadat hij met een veganistisch dieet was begonnen. Hij is de snelste in het park en hij is net zo vrolijk en liefdevol als altijd. Natvoer is zijn favoriet en we wisselen verschillende smaken voer af, waar hij dol op is. Hij eet nu VegDog Farmer’s Crunch en VegDog Green Crunch brokjes, gemengd met Ami Dog en Benevo natvoer.

Leuk weetje over Tito: Hij is heel goed in het oplossen van hondenpuzzels.” – Stefan

 

Geschreven in augustus 2023

2021

My Ki voelt zich veel beter sinds hij vegan eet

”My Ki eet vegan omdat ik tegen dierenleed ben en hij geen dierlijke ingrediënten nodig heeft in zijn voeding. Hij eet nu de brokjes van Greta.
Sinds My Ki plantaardig eet zijn zijn beige vlekken terug gekomen, is hij niet meer misselijk, braakt hij niet meer en is hij energieker. Daar bovenop vindt hij het voer en de snacks ontzettend lekker!

Vegan voeding geeft My Ki en mij alles dat we nodig hebben aan voeding.” –  Rilana Hyndycz

 

Geschreven in juni 2023

2019

Rio eet vegan voor zijn gezondheid

”Rio is geadopteerd toen hij 4,5 maand was. Hij komt uit Spanje. Hij is heel lief en kan ook erg eigenwijs zijn.. hij heeft verschillende soorten speelgoed, maar speelt elke dag met zijn favoriete touwtje.

Rio eet vegan vanwege zijn gezondheid. Hij heeft erg zwakke darmen/maag en had dagelijks (water)dunne ontlasting, elke dag misselijk en in al die jaren ben ik zo vaak geswitcht van voer, want na een tijdje at hij dat voer dan niet meer. Tot ik jaren geleden overstapte naar de brokjes van VegDog. Hij eet goed en zijn ontlasting is nu al jaren goed. Het komt nog maar zelden voor dat zijn ontlasting (water)dun is. Ik ben erg blij dat Vegavriend de brokjes van VegDog verkoopt.” 

 

Geschreven in juni 2023

2021

Lotche-la weet wat ze wil en eet vegan

”Wij leven samen met een hond, we hebben haar Lotche-la genoemd. Ze krijgt vegan voeding nu omdat ze alles lust, ook groente, fruit, bonen, kruiden enz.. En ivm haar gewicht en omdat wij ook vegan zijn, dus dan is het hele gezin vegan wanneer zij ook vegan eet. Ze krijgt momenteel brokken van vegan hondenvoer Voof wild love – die zijn de favoriet. Het voer is licht , ruikt goed en heeft een goede bite voor Lotche-la.

Lotche-la is zes jaar oud en in de loop der jaren ben ik gaan beseffen dat zij een heel eigen persoonlijkheid heeft met voorkeuren en afkeuren. Zij communiceert met haar ogen, snuit, staart, houding, geblaf, geluiden, loopje, emoties op haar gezicht en lichaamstaal. Als zij een doel voor ogen heeft, een plannetje heeft bedacht om iets voor elkaar te krijgen, is ze strategisch in haar voordeel en zet zij haar communicatievaardigheden in. Bij de Happy Roedel, de opvang waar zij drie dagen per week naar toe gaat, zetten ze puppy’s of angstige honden bij haar, omdat Lotche-la heel duidelijk kan aan geven hoe ver je kunt gaan en je als je bang bent, je veilig kunt voelen bij haar. Zij schijnt dan een pootje op de bange hond of puppy te leggen. Lotche-la is ook eigenzinnig. Als we gaan wandelen, dan bepalen we samen wat de richting zal zijn, maar als ik naar rechts wil en zij naar links, gaat ze op de grond zitten en is ze niet vooruit te krijgen. Dit is haar manier van kenbaar maken dat ze het ergens niet mee eens is. Dit gebeurt ook bij andere omstandigheden, Lotche–la kan zelf keuzes maken op haar manier en vanuit haar perspectief. Als zij het ergens niet mee eens is, komt ze in verzet. Maar is dit aangeleerd gedrag of haar manier om invloed op een situatie uit te oefenen? Stelt zij met dit gedrag een bestaande machtsverhouding tussen ons ter discussie? Zij is vaak bereid tot onderhandelen maar bij sommige zaken doet ze niet aan concessies. Nee is nee! Uiteindelijk lopen we haar kant op, want ik heb geen zin om haar slepend door de straat vooruit te trekken. Lotche-la kan in situaties duidelijk aangeven wat zij wil of wat haar voorkeur dan wel afkeur heeft. Dit komt omdat zij een individu is.” – Alejandra

 

Geschreven in juni 2023

Eind 2021

Oli is vegan van pups af aan

”Oli eet vegan vanaf zijn 4 maanden. We zijn zelf ook vegan en studies wijzen uit dat dit ook voor honden heel gezond is.

Hij houdt van alle vegan snacks. Ook voor een komkommer of een framboos haalt hij zijn hele trukendoos boven. Oli heeft nog nooit last gehad van zijn gezondheid en hij groeit goed. Hij eet momenteel Benevo volwassen brokjes.

Oli is verzot op zijn brokjes en ook wij zijn helemaal verkocht.” – Joselien

 

januari 2021

Joy is gezond en gelukkig zonder vlees

”Sinds 30 januari 2021 (haar adoption day) eet Joy vegan. Ze kan perfect een gezond en gelukkig leven hebben zonder vlees. Bovendien hoeven er geen andere dieren hun leven op te offeren.

Joy komt uit Roemenië. We hebben haar 2 jaar geleden geadopteerd via een organisatie die straathondjes plaatst. Vanaf dag 1 dat ze bij ons woonde heeft ze enkel plantaardige hondenvoeding gekregen en dat is direct goed gegaan. Sommige dingen lust ze graag, andere wat minder. Vegavriend heeft een ruim aanbod, genoeg om uit te proberen wat jouw hond het lekkerste vindt. Joy krijgt momenteel Greta hondenbrokken en Voof vegan hondenworst.

Het is zalig om te zien hoe Joy is opengebloeid van extreem angstig naar blij en speels!” – Karine Janssens

 

Geschreven in augustus 2023

 

2021

Buddy eet nu dierenleedvrij

”Buddy krijgt sinds 2 jaar vegan voer, omdat dit een voeding is waar geen dierenleed aan vooraf ging zoals bij vleesvoeding. Momenteel krijgt Buddy Ami Dog brokken. Het was even wennen voor haar maar nu is ze er dol op en ik vind het heerlijk want het is dierenleed vrij.

Wat snacks betreft heeft Buddy geen favoriet… Ze vindt alles lekker. Budje is een bankhangertje dat is haar manier om lekkers te vragen en dat doet ze dus meerdere keren per dag, hele slimme tante.” – Marlie Franken

Januari 2023

Anton is bevrijd van hevige jeuk

”Anton is een anderhalf jaar oude ruwhaar teckel. Hij heeft erg geleden bij het zoeken naar de juiste voeding, en vegan voeding heeft hem geholpen om zijn leven aanzienlijk te verbeteren.

Anton had veel last van wonden en uitslag als gevolg van voedselallergieën. Na elke maaltijd begon hij aan zichzelf te bijten, met pijn en jeuk als gevolg. Elke avond zag ik hem alleen maar op zijn staart kauwen, zichzelf krabben en piepen van de pijn. We hebben talloze bezoeken aan de dierenarts gebracht, maar helaas konden ze ons niet echt verder helpen. Het was pas na zorgvuldige observatie dat we beseften dat Anton dit gedrag vertoonde zodra hij dierlijke eiwitten at.

Na meer dan een half jaar van onderzoek en experimenteren hebben we vastgesteld dat Anton inderdaad allergisch is voor dierlijke eiwitten. We hebben hem overgezet op een plantaardig dieet, en dat heeft echt een wereld van verschil gemaakt. Het vinden van plantaardige brokken was nog niet al te moeilijk, maar het bleek een hele uitdaging om geschikte snacks te vinden, want als klap op de vuurpijl is Anton ook nog eens gevoelig voor graan, tarwe en gluten. Gelukkig kwamen we VegaVriend tegen met genoeg keus in snacks en dat heeft Anton zijn leven echt veranderd. Hij geniet nu van heerlijke traktaties zonder dat wij ons zorgen hoeven maken over allergische reacties. 

Zijn favoriet is banaan, álles van banaan. De banaanschijfjes van VeggiePet zijn favoriet en het liefst pikt hij ook alleen de banaantjes eruit in zijn nieuwe snack: Garden Bites Fruity Friends. Tijdens het wandelen en het trainen gebruiken we de Eco Veggie Berry mix, maar ook de gedroogde papaya van Soopa Chew doet het erg goed wanneer we van een lange wandeling thuis komen!

VegaVriend begrijpt de behoeften van honden met voedselintoleranties en bieden oplossingen die niet alleen veilig zijn, maar ook nog eens heerlijk smaken. Ook voor mensen die omwille van andere redenen hun hond vegan willen laten eten is VegaVriend een uitkomst.

Wij zijn echt heel dankbaar dat er vegan voeding en geschikte snacks voor Anton bestaan. Het heeft Anton’s leven en het onze zoveel beter gemaakt.” – Kelly

 

2019

Lobo is aangesterkt met plantaardig voer

Lobo eet veganistisch sinds hij bij mij woont, zo’n 4 jaar nu. Hier heb ik voor gekozen omdat Lobo is gered uit een dodingsstation in een asiel in Spanje en ik vind het niet logisch om een dier te redden en daar andere dieren voor op te offeren. Hij krijgt momenteel Greta brokken en Ami natvoer.

Deze lieve hond was erg mager toen hij bij mij kwam wonen , binnen 6 weken was hij goed op gewicht met plantaardig voer, ik heb er toen van alles aan toegevoegd zoals lijnzaadolie.” – Marianne.

 

Geschreven in juni 2023

December 2018

Lou is kerngezond

Lou eet Greta brokken en daarnaast krijgt hij zelfgekookt eten als ontbijt. Zijn ervaring hiermee is zeer positief, want Lou vindt het lekker en is kerngezond!

Hij is een herplaatser, en we gaven hem eerst de voeding die hij gewend was: vlees. Hij gaf echter regelmatig over. Wij zelf aten al veganistisch. Na overleg met de dierenarts, die aangaf dat goede veganistische voeding net zo voedzaam en gezond is als producten met zuivel of vlees, en omdat we graag zo duurzaam mogelijk leven, hebben we uitgeprobeerd of Lou veganistische brokken lekker vindt. We hebben een paar dingen uitgeprobeerd en vonden brokken die hij heerlijk vindt: Greta. Daarnaast koken we zelf ook veganistisch voor hem, als ontbijt. Daar smult hij ook van. Als snack houdt hij van vegan beloningssnoepjes met wortel erin of bietjes met olijfolie.

Lou is een hele actieve Hollandse Smoushond die dol is op samen voetballen en racen met hondenmatties.” – Cordula

 

Geschreven in juni 2023

2021

Actieve Tuck doet het super op vegan voeding

”Tuck krijgt van pups af aan vegan voeding en hij doet het er super op. Tuck krijgt vegan voer omdat wij zelf veganistisch leven en we het daarom raar zouden vinden om dan vlees in huis te halen terwijl een hond dit niet per se nodig heeft. Vegan voeding is beter voor het milieu en geen andere dieren hebben ervoor geleden. Daarbij doet hij het er super goed op en zie ik dus geen reden om van voer te veranderen.

We hebben verschillende merken getest om te kijken waar Tuck het best op reageert. Brokken als Greta en VegDog Green Crunch hebben de voorkeur. Hopelijk komen er snel meer merken en opties voor vegan voer. Op dit moment krijgt Tuck V-Dog crunchy nuggets. We wisselen elk jaar af van soort voer. Zijn favoriete snacks zijn de VegDog Beevys.

Tuck heeft een actieve ‘leefstijl’. We doen aan canitrail, canicross en gaan in de vakanties hiken in de bergen.” – Olga

 

 

Geschreven in mei 2023

december 2019

Bloemie eet vegan sinds eind 2019

”Bloemkool (‘Bloemie’) is een Surinaamse poes, die daar na 2 jaar in het asiel gezeten te hebben, gereisd is naar Rotterdam en toen nam ik haar in huis. Ze krijgt vegan brokken sinds december 2019. Ik leef zelf veganistisch en wilde ook bewuster haar voedingspatroon aanpassen. Ze krijgt om en om een zak Ami Cat of Benevo. Of ik probeer nieuwe merken uit. Ik heb ervaren dat er weinig in haar gedrag veranderd is sinds ze plantaardige brokken eet. Dit was mijn zorg met de overstap naar vegan voer.” – Martine

 

Geschreven in mei 2023.

 

2019

Chica is van haar jeuk en hotspots af

”Chica komt uit Spanje en is een heel lieve en dankbare schat die af en toe fotomodel mocht zijn voor een reclamebureau. Ze eet sinds 4 jaar veganistisch omdat dit beter is voor de planeet, het klimaat, de dieren en haar huid. Ze had namelijk vroeger last van jeuk en hotspots. Toen heb ik van alles geprobeerd om van haar jeuk en hotspots af te komen, zoals zalm, eend, lam, noem maar op, maar niets hielp. Nu krijgt ze ruim 4 jaar vegan voer en is ze wel van haar jeuk en hotspots af. Chica krijgt brokken van Greta en haar favoriete snacks zijn worteltjes.

Ze is inmiddels bijna 14 jaar en ze kan nog zeker 3 kwartier wandelen en houdt nog steeds van spelen 🙂 ”

 

 

 

Geschreven in mei 2023.

 

maart 2023

Binky’s huid en vacht zien er beter uit

Binky heeft meer energie sinds hij vegan eet en zijn huid en vacht zien er beter uit. Hij vindt alles ook erg lekker.

”Ik heb Binky onlangs geadopteerd via een rescue – stichting,  en omdat ik zelf 10 jaar veganist ben weet ik ondertussen dat een hond gezond en gelukkig kan leven op veganistische voeding. Ik heb de VeggieAnimals Plus brokken gekozen voor Binky omdat dit mij de beste samenstelling leek. En als niemand ervoor hoeft te lijden, smaakt eten natuurlijk ook veel lekkerder!

Binky vindt het meeste lekker, sowieso de brokken, en van het proefpakket VegDog snacks vindt hij er 2 niet lekker maar die heb ik weggegeven aan Rio, een ander hondje. 

Binky is van de straat in Roemenië gered en at daar waarschijnlijk wat hij kon krijgen. Gelukkig eet hij nu veel gezonder. Hij springt en kwispelt als hij de zak hoort kraken. En hij oogt ook levenslustig en met goede energie.” – Marieke Griffioen

maart 2020

Bobje is opgeknapt door vegan te eten

‘Mijn naam is Bobje (Bobbie) en ik ben een hondje van bijna 12 jaartjes jong. Ik ben een ongelofelijk lief ventje met sterke wilskracht en liefde. Helaas heb ik een verleden van veel medische problemen, waaronder zware epilepsie en een aantal zware blaas operaties en allergie.

Desondanks sta ik vol in het leven! Mijn baasje vindt mij heel heeeel lief en zegt dat ik een enorm levensgenietertje ben! Gelukkig heb ik veel succesvolle behandelingen gehad via de complementaire zorg, natuurgeneeskunde en bio-resonantie. Mijn baasje vindt mij ondanks alles oersterk en ze vindt dat ik mij heb verder ontwikkeld! Ik ben zelfs na een paar jaar wat gegroeid!

Voor mijn baasje was het al normaal om vegan te eten. Zeker is het fantastisch dat dit voor mij nu alle dagen kan! Dit was helemaal niet zo een gekke overstap. Want ik at namelijk ook al vegetarisch en biologisch vers voer vanaf dat ik klein ben. Nu ik groot ben bleek dat wanneer ik geheel vegan eten kreeg, ik enorm vooruit ging en de allergieën tevens enorm afnamen, en zelfs weg bleven. Ook na alle behandeling de epilepsie.

En zelfs mijn oogjes gingen weer vooruit!

De mooie producten die je via Vegavriend kan kopen helpen en zijn ook handig. Een echte vriend. Want ik mag bijv. een aantal dingen als graan of soja niet. Naast dat je ook zelf kunt koken! Dat doet baasje. Wat juist leuk is vind ik. Zie hier bijv. het boek Dog.Eat.Plant. Wat zij zelf superhandig vind zegt ze, omdat  zo een boek nog niet eerder was tegengekomen, en hier gelukkig zag dat dit al veel meer wereldwijd gebeurd en wordt ingezet. Ook wordt duidelijk wat evt. aan supplementen nodig kan zijn voor mij, maar dat was ik al wel gewend! J En niet alleen help je jou eigen vriendje(s), je helpt alle dieren hiermee! En dat is wel het allermooiste!

Dat we samen hier meer van bewust worden is een proces. Dat snappen wij.

Dit heeft tijd nodig en veel liefde. Zo helpen we elkaar in liefde. Onze lieve vrienden. Dier & Mens.

Liefs en een dikke poot van Bobje & mijn Baasje’

september 2021

Naomi is speels en nieuwsgierig

‘Naomi krijgt veganistisch voer, omdat wij allemaal veganist zijn. Het is fijn dat het niet nodig is om de vleesindustrie te promoten met het voer voor onze kat. We hebben onze katten voor Naomi ook veganistisch eten gegeven, dus het was logisch om dat ook aan haar te geven.

We hebben Naomi een half jaar geleden uit een asiel voor zwerfdieren gehaald. Toen kregen we een halve zak voer mee, zodat ze rustig aan ons voer kon wennen. Maar ze is een makkelijke eter en ze kon de overstap eigenlijk heel makkelijk maken. Ze eet de brokjes van Ami Cat en Benevo graag. We konden geen verschil zien toen ze veganistisch ging eten. Naomi is speels, energiek en nieuwsgierig. Ze gaat vaak naar buiten, maar ze vindt het ook gezellig om bij ons op schoot te liggen.’ – Noah Eekhout

 

Geschreven op 25-5-2022

dec 2021

Charlie heeft weer een constante stoelgang

”Charlie krijgt vega voer omdat ik me steeds meer bewust ben van het dierenleed dat schuilgaat achter niet-vega voer. Ook heb ik goede verhalen gehoord over het merk Hownd voor zijn vacht.

Mijn hondje doet het erg goed op de voeding van Hownd. Hij vindt de brokjes ook nog ontzettend lekker en voor het eerst sinds ik hem heb kauwt hij op zijn brokjes. Dat deed hij voorheen nooit ook niet met een anti schrokbak.

Ik merk zeker verschil aan zijn ontlasting; die is eindelijk continu. Hij heeft wel heel even moeten wennen aan de overschakeling maar nu wil ik niets anders meer. Ik ben ontzettend tevreden. En Charlie die vind de brok heerlijk!” – Wilhelmina

herfst 2020

Luna houdt van besjes

Luna is verslaafd aan besjes haha! Ze houdt ervan om wilde besjes te eten in de natuur. Ook vindt ze het geweldig om verstoppertje te spelen! Het is haar favoriete spel!

Ze eet vegan sinds de herfst 2020 en eet nu een zelfgemaakte maaltijd die ik elke dag bereid. Ze eet kikkererwten, koraallinzen, rijst, quinoa, zwart, wit en rood, bonen, tofu, groene erwten, vers fruit en groenten. En ook voeg ik Vegedog, Prozyme Plus (update: Enzymy Miracle) en voedingsgist toe. Ik raadpleeg het boek van Dr. Pitcain + mijn instinct.” – Marjolaine

 

januari 2021

Jessy’s jeuk is weg

‘Jessy is zeer sociaal naar mensen en aanhankelijk. Verder is hij nerveus van aard, kan niet met andere honden overweg en heeft het ‘eye’ wat wil zeggen dat hij erg de focus op iets houdt en we hem daar dan bijna niet uit krijgen. Binnen en in de tuin met speelruimte is hij geweldig en wil hij graag werken. Met bordercollies is het belangrijk om ze bezig te houden, naast de rust die ze ook nodig hebben. Met slechter weer kun je bijvoorbeeld denkspelletjes met ze doen. Buiten trainen we, spelen we en Jessy is ook de beste frisbee vanger van de twee. We gebruiken de VeggiePet Sweet Potato training balls bij het trainen, daar is hij dol op! Verder houdt Jessy enorm van de Vegusto worst.

Eind januari dit jaar zijn we begonnen met onze bordercollies Jessy en Sacha over te zetten op Vegan Hondenvoer. Na verschillende proefzakjes te hebben besteld bleken de Greta brokken met stip op nr. 1 te staan bij beiden. Soms wissel ik af met Ami natvoer, de Vegusto worst en regelmatig extra groenten en fruit wat gezond en geschikt voor ze is.

Al jaren hadden beiden huidproblemen, Jessy erger dan Sacha. Dat begon dan in april vaak al en duurde tot oktober, vreselijk krabben en bijten in de vacht waardoor hotspots ontstonden. Omdat we er maar niet achter kwamen waar het vandaan kwam kregen ze beiden medicatie tegen de jeuk.

Sinds we zijn begonnen met Vegan Hondenvoer zijn alle klachten verdwenen! Geen jeuk meer, geen hotspots, geen medicatie meer nodig. Echt boven verwachting en we zijn zo blij! Onze dierenarts staat er ook helemaal achter en wil het graag volgen, daarom wil ze in september even een bloedcheck doen bij beiden maar we verwachten niet anders dan dat deze heel positief zal zijn. (update okt 2021: De bloeduitslagen zijn in orde.)

Hun vachten zien er gezonder uit, daarbij is de ontlasting nooit zo goed en constant geweest als sinds ze Vegan eten. En ze vinden het heerlijk!

We hebben een abonnement wat heel fijn is, en het wordt perfect iedere maand bezorgd. Daarbij zijn ze ook dol op de trainingssnoepjes en kluiven, niet teveel natuurlijk, het was even zoeken in het begin naar de balans want ze kwamen wat aan, maar zijn nu weer op hun ideale gewicht. 

We zijn erg happy! En ook om nu allemaal in ons gezin (de honden zijn onze kinderen) een steentje te kunnen bijdragen voor beter welzijn van alle dieren.‘ – Frans en Merlinde Swiers

Geschreven op 26-7-2021

januari 2021

Sacha heeft geen huidproblemen meer

‘Sacha is heel relaxed, doet het wat rustig aan hoewel ze gek is op haar speel-ei, frisbees vangen en balletjes. Sacha is wat minder sociaal, ze is wat eenkennig maar als ze iemand eenmaal kent is ze wel heel sociaal. De favoriete snack van Sacha is de multivitaminen kauwbot en ze vindt de Vegusto worst ook heerlijk. We gebruiken de VeggiePet Sweet Potato training balls bij het trainen, daar is ze dol op!

Eind januari dit jaar zijn we begonnen met onze bordercollies Jessy en Sacha over te zetten op Vegan Hondenvoer. Na verschillende proefzakjes te hebben besteld bleken de Greta brokken met stip op nr. 1 te staan bij beiden. Soms wissel ik af met Ami natvoer, de Vegusto worst en regelmatig extra groenten en fruit wat gezond en geschikt voor ze is.

Al jaren hadden beiden huidproblemen, Jessy erger dan Sacha. Dat begon dan in april vaak al en duurde tot oktober, vreselijk krabben en bijten in de vacht waardoor hotspots ontstonden. Omdat we er maar niet achter kwamen waar het vandaan kwam kregen ze beiden medicatie tegen de jeuk.

Sinds we zijn begonnen met Veganvoer zijn alle klachten verdwenen! Geen jeuk meer, geen hotspots, geen medicatie meer nodig. Echt boven verwachting en we zijn zo blij! Onze dierenarts staat er ook helemaal achter en wil het graag volgen, daarom wil ze in september even een bloedcheck doen bij beiden maar we verwachten niet anders dan dat deze heel positief zal zijn. (update okt 2021: De bloeduitslagen zijn in orde.)

Hun vachten zien er gezonder uit, daarbij is de ontlasting nooit zo goed en constant geweest als sinds ze Vegan eten. En ze vinden het heerlijk!

We hebben een abonnement wat heel fijn is, en het wordt perfect iedere maand bezorgd. Daarbij zijn ze ook dol op de trainingssnoepjes en kluiven, niet teveel natuurlijk, het was even zoeken in het begin naar de balans want ze kwamen wat aan, maar zijn nu weer op hun ideale gewicht. 

We zijn erg happy! En ook om nu allemaal in ons gezin (de honden zijn onze kinderen) een steentje te kunnen bijdragen voor beter welzijn van alle dieren.‘ – Frans en Merlinde Swiers

Geschreven op 26-7-2021

2019

Nova’s vacht is nu veel beter

”Nova eet veganistisch omdat ik zelf 3 jaar geleden veganist ben geworden. Het voelde daarna niet meer goed om vlees te geven. Nova heeft ook al sinds haar 1,5 jaar een aangeboren huidafwijking. 

We wilden proberen of veganistisch voer zou helpen bij haar huidaandoening. Eerst schakelden we over op brokken, waarna we dan al konden afstappen van de antibiotica. Het was beter, maar niet verdwenen. Sinds twee maanden eet ze zelf samengesteld voer met Vegdog all-in velux en Vegeyeast.  Ik kook nu het ‘ complete basismaal’ uit het boek Dog.Eat.Plant voor haar. Sindsdien staat haar haar weer veel dikker en heeft ze minder schilfers. Ze moet ook niet meer elke week gewassen te worden met een speciale shampoo.

Nova was ook altijd net iets te zwaar met brokken (ook met de vegan brokken). Bij het vers voer staat ze veel mooier op gewicht.

Toen Nova nog vlees kreeg was ze een enorm kieskeurige eter, nu laat ze zelden iets liggen. Zelfs volledige stukjes groenten of peulvruchten eet ze flink op.” – Larisa

2015

Otis heeft de energie van een jonge hond

”Otis is een minpinmix van ruim 9 jaar. We hebben hem geadopteerd toen hij 20 maanden was in februari 2013. Hij zat toen in een asiel nadat hij met een aantal andere hondjes door de Dierenbescherming 6 weken daarvoor uit een slechte situatie was gehaald.

Otis eet veganistisch op de eerste plaats omdat we zelf ook veganisten zijn. Maar ook zeker omdat ik geloof dat een dieet zonder dierenleed ook voor een dier beter is. Ik ben me eerst wel goed gaan inlezen over het veganistisch voeren van honden. Hij eet nu Vegdog Green Crunch (altijd met een worteltje in plakjes gesneden) als ontbijt en Senior natvoer met extra groente en wat aanvullende supplementen als avondeten.

Leuk weetje over Otis, hij houdt alleen van zacht speelgoed. Hij is daar ook heel voorzichtig mee. Hij heeft een echte knuffel posse. Zijn eerste speeltje wat hij van ons kreeg (nu 8 jaar geleden), Rataplan de rat, heeft hij nog steeds en is zijn grootste vriend.

Otis is bijna 10 maar hij heeft de energie van een jonge hond en de springkwaliteiten van een kangoeroe.
Hij is altijd blij en ontzettend grappig.” – 
Anite

Geschreven op 25-3-2021

juli 2020

Nera is nu een blije eter!

”Ik ben zelf veganistisch (voor de dieren) en kwam in aanraking met VegaVriend en met Lisette Kreischer. Toen ik  meer las en leerde over vegan hondenvoeding leek dit mij een logische stap. Voordat Nera (een Roemeense lieverd) bij ons kwam had ik al het proefpakket van VegaVriend in huis! Wij gaven onze vorige Roemeense lieverd 10 jaar lang ‘gewoon’ hondenbrokken. Dit omdat je dit ‘gewoon’ zonder nadenken deed.  (Zij is een jaar geleden overleden.) 

Op dit moment krijgt Nera de kleine brokjes van Greta, haar lievelings natvoer van Pauline én sinds ik het boek Dog.Eat.Plant heb ook zelfsamengesteld voer met een supplement.

Nera was niet ‘zo’n eter’ werd er gezegd toen wij haar kregen. Ik denk dat zij altijd heeft moeten wachten op haar voedsel, in de roedel waar zij verbleef bij een opvang in Roemenië en ook daarvoor, toen zij een onbepaalde tijd aan een ketting heeft doorbracht op iemands land.

In het begin was ik blij als zij wat at. Ik probeerde van alles. Maar toen ik haar ook plantaardig natvoer ben gaan geven veranderde haar eetlust! Wij probeerden alle blikjes uit en Pauline’s natvoer bleek haar favoriet!

Met smart keek ik toen uit naar het Dog.Eat.Plant boek. Ik kon niet wachten om ook zelf voor haar te gaan koken. Dit wel met de nodige onderbouwde kennis natuurlijk! Ik zorgde dat ik de supplementen in huis had. De eerste maaltijd die ik voor haar maakte was gelijk een groot succes! Ze likte haast de bodem uit haar bak!

Nu, als ik ’s avonds aan het koken ben, wordt Nera helemaal onrustig van blijdschap want zij eet nu samen met ons!

Een eigen bereid maal of af en toe een blikje. En tussendoor eet zij nog graag haar brokjes! Want nu is ze een blije eter!

Als aanvulling:
Dat het geven van dierenvrij, dus plantaardig voedsel, aan je huisdier je zoveel vreugde kon schenken, dat had ik nooit gedacht! Wetende dat hier geen andere dieren voor geleden hebben, wetende dat het supergezond en uitgebalanceerde voeding is, verzonnen en gemaakt door mensen die het goede voor alle dieren in hun gedachten hebben. Het geeft je een gevoel van dankbaarheid! En dit heeft de band van mij met Nera nog dieper gemaakt. Dit doordat ik echt bewust ben van wat ik haar geef, en omdat ik dit echt met liefde voor haar (en alle andere dieren) kies of maak.
”- Petra Breure

Geschreven op 23-1-2021

november 2020

Deli is gek op wortel

”Deli woont sinds half november bij ons en ik heb haar vanaf dat moment laten overstappen op vegan voer. Ik merkte al snel dat ze heel graag groenten eet, want ze pakt altijd graag wortel aan en ook komkommer en brocolli eet ze heel graag. Brokjes eet ze veel minder graag. Ik heb alle soorten vegan brokjes voor kleine hondjes aan haar gegeven, maar ze pakt die niet zo graag aan als groenten. Ik ben daarom gaan kijken of ze het lekker vindt wanneer ik een recept uit het boek Dog.Eat.Plant voor haar maak. Er staat een recept in waar haar favoriete groenten in zitten: Rani’s Linzen en Seitan stoof. Deli vindt het heerlijk! Ze likt der bakje elke keer helemaal leeg. Soms krijgt ze ook natvoer van Ami of Benevo wanneer ik niet zelf kook. Dat eet ze ook graag, vooral Benevo vindt ze lekker.

Ik vind het prettig om vegan voor haar te koken. Op die manier weet ik precies wat ze binnen krijgt en weet ik dat er geen andere dieren voor hebben geleden. Met het toegevoegd supplement (V-Complete) krijgt het ook een lekkere geur. Ze geniet er enorm van, dus een win win voor iedereen!’‘- Melissa

 

Geschreven op 14-1-2021

februari 2020

Wolfje’s maagproblemen zijn nagenoeg weg

‘Wolfje had terugkerende maagproblemen bij alle soorten vlees; vers, bewerkt, of verwerkt in brokken. Hij eet nu vegan en daar doet hij het goed op. Ik vind het fijn dat hij het er goed op doet, want ik meende dat dat niet goed voor mijn hond zou zijn. Ik eet zelf ook meestal vegan.

Wolf krijgt nu zelf samengesteld voer voornamelijk, met af en toe een paar in water geweekte brokjes Lukullus veggie. 

Wolfje heeft een heel gevoelig maag-darmstelsel en verdraagt uiteindelijk geen enkel dierlijke eiwit. Nu hij vegan voer krijgt zijn de  last en pijn grotendeels verdwenen. Het is nog niet totaal weg; CBD olie van De Groene Os geeft hem ook verlichting. En ik zoek nog door voor een nog aangenamer leven.

Over het zelf samenstellen; 
-fijn dat er goede supplementen zijn. 
-Ik geef hem als eiwitbron liever geen sojaproducten. Ik gebruik liever bv rode linzen of spliterwten, of gepureerde andere soorten.
– In het boek Verrot Lekker van Christian Weij en in Fermenteren, stap voor stap van Adam Eland vond ik recepten om deze (deels) te laten fermenteren; ze zijn dan makkelijker te verteren en de voedingswaarde is dan groter! Voor mens en dier een aanrader!’ –
 Tineke Boterenbrood
Geschreven op 4-8-2020

2012

Pixel eet ruim 8 jaar vegan

‘Mijn dieren hebben vroeger altijd uitgebalanceerd vegetarisch gegeten en sinds we geleerd hebben dat de zuivel industrie een even grote (of zelfs ergere) hel is voor de dieren daar en het eten van zuivel en eieren even ongezond is als vlees, was het voor ons normaal dat we onze eigen honden daar ook in mee lieten evolueren.   

Ik wissel veel af en meng het droogvoer onder mekaar maar de favorieten zijn het blikvoer van Ami Dog (de gele) ,de brokken van Greta (tarwevrij mais en sojavrij ) en de brokjes van Forza10 bio (deze neem ik ook mee op lange wandelingen als snoepjes). – Chantal

Geschreven op 4-8-2020

2014

Latex zijn huidproblemen zijn verdwenen

‘Mijn dieren hebben vroeger altijd uitgebalanceerd vegetarisch gegeten en sinds we geleerd hebben dat de zuivel industrie een even grote (of zelfs ergere) hel is voor de dieren daar en het eten van zuivel en eieren even ongezond is als vlees, was het voor ons normaal dat we onze eigen honden daar ook in mee lieten evolueren.   

Ik wissel veel af en meng het droogvoer onder mekaar maar de favorieten zijn het blikvoer van Ami Dog (de gele) ,de brokken van Greta (tarwevrij mais en sojavrij ) en de brokjes van Forza10 bio (deze neem ik ook mee op lange wandelingen als snoepjes).

Bij Latex heb ik veel verschil gemerkt. Hij kwam bij ons met serieuze huidproblemen, jeuk en schadelijke medicatie voor deze kwaal. Ik heb die meteen de vuilbak ingegooid en heb hem enkel biologischen tarwe-, maisvrije vegan voeding gegeven. Hij heeft nu zo goed als nooit nog last.’ – Chantal

Geschreven op 4-8-2020

2017

Tyson’s vacht is zoveel mooier geworden

”Tyson is nu bijna 12 jaar en nog steeds een vrolijke, energieke hond. Ik denk dat dit grotendeels ligt aan zijn voeding, die erg verbeterd is sinds hij plantaardig eet.  Tyson krijgt vegan voeding vanwege ethische redenen. Hij krijgt op het moment voer van het merk Yarrah

Vroeger had Tyson last van een vacht met harde, stugge haren en nu glanst zijn vacht en voelt zacht aan. Ook heeft hij geen maagproblemen meer en geen diarree sinds hij geen ‘vlees’met bijproducten krijgt. Nu ik ook weet wat er allemaal in dierlijk hondenvoer zit, ben ik alleen maar blij dat hij goed reageert op vegan voer. Tyson is dol op groenten en regelmatig geef ik hem verse groenten en kruiden bij zijn maaltijd. Dit had ik 8 jaar geleden nooit durven hopen.  

Tyson zijn vacht is zoveel mooier geworden, maar ook kotst hij niet meer bij elk uitlaatrondje en blijft hij van gras af. Volgens mij en volgens de dierenarts is hij een stuk gezonder nu.” –  Natascha

Geschreven op 17-8-2020

januari 2020

Modest eet liever vegan voer

‘Modest eet veganistisch, omdat ik zelf plantaardige voeding eet en ik wilde graag proberen om ook onze honden plantaardige voeding te laten eten. Ik had een heel aantal pro’s en cons gehoord, totdat ik er zelf opzoekwerk over had gedaan. Deze week heb ik hun eerste bloedtest af laten nemen en alles was helemaal in orde.

Modest eet nu V-dog Flakes. Hij is er echt verzot op! Ik laat de plantaardige brokken even intrekken in warm water en dat vindt hij heerlijk. Zo krijgt hij ook nog wat extra water binnen, want over het algemeen drinkt hij maar heel weinig water overdag.

Qua energieniveau is hij nog even speels en fit als daarvoor. Wel merk ik dat Basile en Modest deze brokken veel liever hebben dan hun brokken met vlees. Bij de brokken met vlees moest ik blijven staan zodat ze netjes hun kom leegaten. Dat hoef ik nu niet meer te doen, want als hun eigen kom leeg is gaan ze bij elkaar kijken of er nog een restje in zit.’ – Melanie Schaekers

Geschreven op 3-8-2020

januari 2020

Basile is gek op V-dog

‘Basile eet veganistisch, omdat ik zelf plantaardige voeding eet en ik wilde graag proberen om ook onze honden plantaardige voeding te laten eten. Ik had een heel aantal pro’s en cons gehoord, totdat ik er zelf opzoekwerk over had gedaan. Deze week heb ik hun eerste bloedtest af laten nemen en alles was helemaal in orde.

Basile eet nu V-dog Flakes. Hij is er echt verzot op! Ik laat de plantaardige brokken even intrekken in warm water en dat vinddt hij heerlijk. Zo krijgt hij ook nog wat extra water binnen, want over het algemeen drinkt hij maar heel weinig water overdag.

Qua energieniveau is hij nog even speels en fit als daarvoor. Wel merk ik dat Basile en Modest deze brokken veel liever hebben dan hun brokken met vlees. Bij de brokken met vlees moest ik blijven staan zodat ze netjes hun kom leegaten. Dat hoef ik nu niet meer te doen, want als hun eigen kom leeg is gaan ze bij elkaar kijken of er nog een restje in zit. Basile is altijd heel verdraagzaam naar onze jongere hond Modest toe geweest. Maar een paar weken geleden heeft hij zich toch even laten gelden door te laten merken dat hij het niet apprecieert als Modest mee-eet aan zijn kom voer. “Don’t touch my food.”  😉 ‘ – Melanie Schaekers

Geschreven op 3-8-2020

half april 2020

Bo’s vacht is mooier gaan glanzen

”Bo komt uit Spanje en is als 2-jarige straathond in een asiel daar terechtgekomen, waar hij ongeveer vijf jaar heeft gezeten. We hebben hem geadopteerd via verhuisdieren.nl in maart 2020. 

Bo krijgt vegan voeding, omdat we zelf zoveel mogelijk een veganistische levenswijze volgen. Hij krijgt momenteel VegDog Green Crunch. Wij zijn begonnen met een startpakket om te kijken wat hij lekker vindt, maar hij at alles zonder problemen. Zijn vacht is mooier gaan glanzen en ziet er beter uit.’ – Winnie Bakker

Geschreven op 9-7-2020

2019

Pili is fit en speels

”Pili is vernoemd naar Pilar, een Spaanse vrouwennaam met als betekenis “zuil van kracht”. Pili heeft een jaar lang aan een paal vastgebonden gezeten bij mensen die haar pestten, maar haar karakter is sterker. Uiteindelijk werd ze daar weggehaald door een vriendin van mij die haar niet aan kon, en zo kwam ze bij mij terecht. 

Pili krijgt vegan voeding, omdat ik haar heb geadopteerd om haar te redden uit een uitzichtloze situatie en ik zou het niet kunnen aanvaarden dat andere dieren nu voor haar in uitzichtloze situaties moeten “leven” en sterven. Ze krijgt momenteel twee keer per dag V-Dog flakes en Ami Dog brokken en tussendoor geef ik veel gevarieerd eten, zoals bonen, groenten en fruit. De honden eten zowat alles graag, en omdat we met ons vieren vegan leven op vooral afgedankte groenten en fruit en een minimaal budget, eten ze bijzonder gevarieerd en dagelijks vers. Hun adem stinkt nooit, hun uitwerpselen composteren erg vlot.

Ik woon samen met de honden (Pili, Lente en Wodan) in een bos dus ze hebben veel beweging, goede lucht, altijd fris grondwater uit de put in een badje, en hebben moeten afleren te jagen. Ze zijn slank, maar vrij gespierd en hebben heel veel energie. Ze zijn erg fit en speels, en heel groot en eigenzinnig. Allen zijn ze erg goed open gebloeid hier, met veel geduld en wat littekens hier en daar. ‘ – Samuel Coppens

Geschreven op 25-07-2020

begin 2018

Lente is vol van energie

”Lente en Wodan heb ik 2,5 jaar geleden geadopteerd en sindsdien krijgen ze vegan voeding. Lente is vernoemd naar het seizoen, omdat haar heldere hoopvolle blik mijn winterdepressie zo deed verdwijnen toen ik haar de tweede keer zag in het asiel. Intussen heeft ze al meer mensen doen opleven. Ze is heel erg levendig, maar ook heel zacht in omgang.

Lente krijgt vegan voeding, omdat ik haar gered heb uit een uitzichtloze situatie en ik zou het niet kunnen aanvaarden dat andere dieren nu voor haar in uitzichtloze situaties moeten “leven” en sterven. Lente krijgt momenteel twee keer per dag V-Dog flakes en Ami Dog brokken en tussendoor geef ik veel gevarieerd zelf bereid eten, zoals bonen, groenten en fruit. Wodan, Lente en Pili eten alles heel graag. Hun adem stinkt nooit, hun uitwerpselen composteren erg vlot.

Ik woon samen met de honden (Pili, Lente en Wodan) in een bos dus ze hebben veel beweging, goede lucht, altijd fris grondwater uit de put in een badje, en hebben moeten afleren te jagen. Ze zijn slank, maar vrij gespierd en hebben heel veel energie. Ze zijn erg fit en speels, en heel groot en eigenzinnig. Lente is de zus van Wodan en zat bij hem in ‘t asiel, Allen drie zijn ze erg open gebloeid hier, met veel geduld en wat littekens hier en daar. ‘ – Samuel Coppens

Geschreven op 25-07-2020

begin 2018

Wodan woont in het bos

”Wodan en Lente heb ik 2,5 jaar geleden geadopteerd en sindsdien krijgen ze vegan voeding. Wodan is vernoemd naar de god van wijsheid en strijd: Odin. Hij zou in het asiel hoogstwaarschijnlijk de doodstraf gekregen hebben wegens “onverbeterlijk bijtgedrag”, maar ik mocht hem wel benaderen, en al heb ik er wat littekens aan overgehouden van doorheen de eerste maanden, ik had meteen een enorm ontzag voor hem. 

Wodan krijgt vegan voeding, omdat ik hem heb geadopteerd om hem te redden uit een uitzichtloze situatie en ik zou het niet kunnen aanvaarden dat andere dieren nu voor hem in uitzichtloze situaties moeten “leven” en sterven. Hij krijgt momenteel twee keer per dag V-Dog flakes en Ami Dog brokken en tussendoor geef ik veel gevarieerd eten, zoals bonen, groenten en fruit. Wodan, Lente en Pili eten alles heel graag. Hun adem stinkt nooit, hun uitwerpselen composteren erg vlot.

Ik woon samen met de honden (Pili, Lente en Wodan) in een bos dus ze hebben veel beweging, goede lucht, altijd fris grondwater uit de put in een badje, en hebben moeten afleren te jagen. Ze zijn slank, maar vrij gespierd en hebben heel veel energie. Ze zijn erg fit en speels, en heel groot en eigenzinnig. Wodan was gedumpt en zou afgemaakt worden omdat hij beet, Lente is zijn zus en zat bij hem in ‘t asiel. Allen zijn ze erg open gebloeid hier, met veel geduld en wat littekens hier en daar. ‘ – Samuel Coppens

Geschreven op 25-07-2020

mei 2018

Jos blinkt als hij in het zonnetje wandelt

” Jos is een geadopteerd hondje uit Bulgarije en maakt samen met Léonie ons leven zoveel rijker. Reeds bij zijn superlieve en
erg toegewijde opvanggezin kreeg hij vegan hondenvoer. Hij is, ondanks zijn achtergrond, een superzachte knuffelkont die evenveel houdt van luieren op de zetel als van flinke wandelingen in het bos of aan het strand, dan lijkt hij onvermoeibaar.
Hij gaat ook graag uit logeren bij zijn “bomma” en bompa” waar hij samen met Léonie vertroeteld wordt. Joske is een schat.

Joske eet veganistisch, omdat wij zelf reeds 5 jaar overtuigd vegan zijn en het erg moeilijk hadden met de diervoeding van onze 6 katten en 2 honden. Het klopte niet. We hebben eerst de honden overgeschakeld en later de katten. De katten kregen vooral voer op basis van vis maar met de kennis over het dierenleed was dat al langer geen optie meer. De deskundigheid van Rick Scholtes heeft ons geholpen om de knoop door te hakken. 

Jos krijgt nu Ami Dog brokken en Ami Dog natvoer Rood en Geel. Af en toe Benevo Duo natvoer welk iets vochtiger wordt gemaakt met water.

We hebben voor de droge brokjes eerst de proefzakjes gegeven en er werd het meest enthousiast gereageerd op Ami Dog. Ook het natvoer van Amidog is bij onze beide honden groot favoriet. Ze gaan nog steeds bij elke maatlijd uit hun dak als ik de brokjes en blikjes bovenhaal. Ik meng meestal een klein portie brokjes met een klein portie natvoer, 3x daags. Ter afwisseling week ik soms de brokjes in gekookt water met een héél klein beetje ongezouten groentebouillon, al dan niet met gekookte groenten erbij en laat dat dan afkoelen. Jos zijn vacht vertoonde schrale en kale plekken maar die zijn nu verdwenen. Hij blinkt als hij in het zonnetje wandelt. Qua gewicht is hij flink aangekomen maar dat was in het begin niet zo erg. Nu waken we er over dat hij de aanbevolen hoeveelheden niet overschrijdt en zijn gewicht blijft stabiel. Joske is een gelukkig, gezond en energiek vegan hondje.” – Inez

Geschreven op 26-2-2020

November 2018

Uli is vegan van jongs af aan

” Uli is de laatste in rij van onze 6 adoptiekatten. Hij krijgt al vegan voeding van sinds hij als kitten bij ons kwam en doet het meer dan prima. Hij is de clown van onze bende en is altijd paraat om te spelen of kattenkwaad uit te halen. Energie genoeg.
Knuffelen en lief zijn doet hij gelukkig ook graag : ).

Uli eet veganistisch, omdat wij zelf reeds 5 jaar overtuigd vegan zijn en het erg moeilijk hadden met de diervoeding van onze 6 katten en 2 honden. Het klopte niet. We hebben eerst de honden overgeschakeld en later de katten. De katten kregen vooral voer op basis van vis maar met de kennis over het dierenleed was dat al langer geen optie meer. De deskundigheid van Rick Scholtes heeft ons geholpen om de knoop door te hakken. 

De katten krijgen nu Ami Cat brokjes en af en toe Benevo duo natvoer welk ik iets vochtiger maak met water. Ze krijgen soms ook een schepje Ami Dog natvoer rood of geel als de honden hun eten krijgen maar dat is dan meer als snoepje…

We hebben voor de droge brokjes eerst de proefzakjes gegeven en de katten toonden zelf een duidelijke voorkeur voor Ami Cat. De overgang ging vlot en zonder noemenswaardige problemen. Het enige merkbare verschil was een beetje gewichtsafname maar dat is gestabiliseerd. Verder zijn alle katten in goede conditie, met een gezonde vacht en genoeg energie.” – Inez

Geschreven op 26-2-2020

November 2018

Hansi, de gezonde vegan knapperd

” Hansi is samen met Trudi geadopteerd maar ze zijn niet van hetzelfde nest. Hansi is een knappe, grote, slanke kater maar van schuchtere aard. Hij houdt niet van bezoek en drukte in huis. Zijn vaste schuilplaats is onder de keukenkasten en daar haalt hij zelfs de kastplint voor los… Zijn grote idool is onze andere kater Knäuli. Hansi eet vooral droge brokjes Ami Cat. Hij is de enige van onze 6 katten die het natvoer vaak aan zich voorbij laat gaan. Hij is een gezonde vegan knapperd.

Hansi eet veganistisch, omdat wij zelf reeds 5 jaar overtuigd vegan zijn en het erg moeilijk hadden met de diervoeding van onze 6 katten en 2 honden. Het klopte niet. We hebben eerst de honden overgeschakeld en later de katten. De katten kregen vooral voer op basis van vis maar met de kennis over het dierenleed was dat al langer geen optie meer. De deskundigheid van Rick Scholtes heeft ons geholpen om de knoop door te hakken. 

De katten krijgen nu Ami Cat brokjes en af en toe Benevo duo natvoer welk ik iets vochtiger maak met water. Ze krijgen soms ook een schepje Ami Dog natvoer rood of geel als de honden hun eten krijgen maar dat is dan meer als snoepje…

We hebben voor de droge brokjes eerst de proefzakjes gegeven en de katten toonden zelf een duidelijke voorkeur voor Ami Cat. De overgang ging vlot en zonder noemenswaardige problemen. Het enige merkbare verschil was een beetje gewichtsafname maar dat is gestabiliseerd. Verder zijn alle katten in goede conditie, met een gezonde vacht en genoeg energie” – Inez

Geschreven op 26-2-2020

Oktober 2018

Léonie is gezond en weer goed op gewicht

” Léonie is een geadopteerd Frans Bulldogje, superlief maar met een gebruiksaanwijzing. Samen met Joske brengt ze liefde en plezier in ons leven. Ze eet héél graag haar vegan potje en dat merk je aan haar grappige vreugdedansjes welke ze zelf begeleid met zang, zodra ze in de gaten krijgt dat ik alles aan het voorbereiden ben… En o wee de katten die dan in de buurt komen… Léonieke is een gek, lief, soms ondeugend maar gelukkig en gezond vegan knuffelhondje. Het liefst van al maakt ze strandwandelingen. Léonieke is een schat.

Léonie eet veganistisch, omdat wij zelf reeds 5 jaar overtuigd vegan zijn en het erg moeilijk hadden met de diervoeding van onze 6 katten en 2 honden. Het klopte niet. We hebben eerst de honden overgeschakeld en later de katten. De katten kregen vooral voer op basis van vis maar met de kennis over het dierenleed was dat al langer geen optie meer. De deskundigheid van Rick Scholtes heeft ons geholpen om de knoop door te hakken. 

Léonie krijgt nu Ami Dog brokken en Ami Dog natvoer Rood en Geel. Af en toe Benevo Duo natvoer welk iets vochtiger wordt gemaakt met water.

We hebben voor de droge brokjes eerst de proefzakjes gegeven en er werd het meest enthousiast gereageerd op Ami Dog. Ook het natvoer van Amidog is bij onze beide honden grote favoriet. Ze gaan nog steeds bij elke maatlijd uit hun dak als ik de brokjes en blikjes bovenhaal. Ik meng meestal een klein portie brokjes met een klein portie natvoer, 3x daags. Ter afwisseling week ik soms de brokjes in gekookt water met een héél klein beetje ongezouten groentebouillon, al dan niet met gekookte groenten erbij en laat dat dan afkoelen. Léonie is sinds de vegan voeding qua gewicht gestegen van mager naar normaal.

Voor vele Franse bulletjes zijn voedselallergieën een groot probleem. Bij Léonie merken we daar niets van. Als ze last heeft van haar darmen of maag is dat altijd te wijten aan iets wat ze ergens stiekem heeft opgegeten (zoals kattenkeuteltjes bv…). Haar huid en vacht is in goede conditie, net als zijzelf.” – Inez

Geschreven op 26-2-2020

November 2018

Wieza is een rustig knuffelkatje

” Wieza is een rustig knuffel-kattinnetje van ongeveer 3 jaar. Ze heeft een mooie grijze schildpadvacht en is aan de kleine, fijne kant. Ze is graag op zichzelf maar dan enkel wat andere katten betreft, want die tolereert ze niet in haar buurt.
Mensen wel en graag zelfs. Ze vertoeft graag bij mij als ik in de tuin werk en klimt dan in haar boom waar ze op uitkijk staat. Ze eet elke dag haar kommetje Amicat brokjes met smaak leeg.

Wieza eet veganistisch, omdat wij zelf reeds 5 jaar overtuigd vegan zijn en het erg moeilijk hadden met de diervoeding van onze 6 katten en 2 honden. Het klopte niet. We hebben eerst de honden overgeschakeld en later de katten. De katten kregen vooral voer op basis van vis maar met de kennis over het dierenleed was dat al langer geen optie meer. De deskundigheid van Rick Scholtes heeft ons geholpen om de knoop door te hakken. 

Wieza krijgt nu Ami Cat brokjes en af en toe Benevo duo natvoer welk ik iets vochtiger maak met water. Ze krijgen soms ook een schepje Ami Dog natvoer rood of geel als de honden hun eten krijgen maar dat is dan meer als snoepje…

We hebben voor de droge brokjes eerst de proefzakjes gegeven en de katten toonden zelf een duidelijke voorkeur voor Ami Cat. De overgang ging vlot en zonder noemenswaardige problemen. Het enige merkbare verschil was een beetje gewichtsafname maar dat is gestabiliseerd. Verder zijn alle katten in goede conditie, met een gezonde vacht en genoeg energie.” – Inez

Geschreven op 26-2-2020

November 2018

Mitzi wil volle kommen Amì Cat

” Mitzi is een klein en fijn langharig kattinnetje en al bijna gans haar jonge leven vegan. Ze heeft een mooie zwarte vacht en is een écht meisje. Samen met haar vriendje Uli heeft ze heftige speelaanvallen om daarna uitgeteld te slapen op de boekenkast. Haar favoriete plekje is echter een diepe glazen schaal waar ze zich in oprolt. Mitzi houdt niet van halflege kommen Amí Cat, ze wil volle kommen!

Mitzi eet veganistisch, omdat wij zelf reeds 5 jaar overtuigd vegan zijn en het erg moeilijk hadden met de diervoeding van onze 6 katten en 2 honden. Het klopte niet. We hebben eerst de honden overgeschakeld en later de katten. De katten kregen vooral voer op basis van vis maar met de kennis over het dierenleed was dat al langer geen optie meer. De deskundigheid van Rick Scholtes heeft ons geholpen om de knoop door te hakken. 

Mitzi krijgt nu Ami Cat brokjes en af en toe Benevo duo natvoer welk ik iets vochtiger maak met water. Ze krijgen soms ook een schepje Ami Dog natvoer rood of geel als de honden hun eten krijgen maar dat is dan meer als snoepje…

We hebben voor de droge brokjes eerst de proefzakjes gegeven en de katten toonden zelf een duidelijke voorkeur voor Ami Cat. De overgang ging vlot en zonder noemenswaardige problemen. Het enige merkbare verschil was een beetje gewichtsafname maar dat is gestabiliseerd. Verder zijn alle katten in goede conditie, met een gezonde vacht en genoeg energie.” – Inez

Geschreven op 26-2-2020

November 2018

Trudi is een gezond en blij vegan katje

” Trudi is samen met Hansi geadopteerd maar ze komen niet uit hetzelfde nest. Hun moeders werden destijds, samen met nog tientallen anderen, gered uit een erg dramatische situatie. Trudi is vermoedelijk een inteeltje en is opvallend klein en soms een beetje onbezonnen. Ze is ontzettend lief en schattig en het vaste vriendinnetje van onze kater Knäuli. Ze drinkt graag uit de kraan en komt elke dag enthousiast uit de Benevo- en Ami Dog- blikken smullen als ik het eten voorbereid. Trudi is een gezond en blij vegan katje.

Trudi eet veganistisch, omdat wij zelf reeds 5 jaar overtuigd vegan zijn en het erg moeilijk hadden met de diervoeding van onze 6 katten en 2 honden. Het klopte niet. We hebben eerst de honden overgeschakeld en later de katten. De katten kregen vooral voer op basis van vis maar met de kennis over het dierenleed was dat al langer geen optie meer. De deskundigheid van Rick Scholtes heeft ons geholpen om de knoop door te hakken. 

Trudi krijgt nu Ami Cat brokjes en af en toe Benevo duo natvoer welk ik iets vochtiger maak met water. Ze krijgen soms ook een schepje Ami Dog natvoer rood of geel als de honden hun eten krijgen maar dat is dan meer als snoepje…

We hebben voor de droge brokjes eerst de proefzakjes gegeven en de katten toonden zelf een duidelijke voorkeur voor Ami Cat. De overgang ging vlot en zonder noemenswaardige problemen. Het enige merkbare verschil was een beetje gewichtsafname maar dat is gestabiliseerd. Verder zijn alle katten in goede conditie, met een gezonde vacht en genoeg energie.” – Inez

Geschreven op 26-2-2020

november 2018

Knäuli, de knappe kater, eet heel graag!

” Knäuli eet veganistisch, omdat wij zelf reeds 5 jaar overtuigd vegan zijn en het erg moeilijk hadden met de diervoeding van onze 6 katten en 2 honden. Het klopte niet. We hebben eerst de honden overgeschakeld en later de katten. De katten kregen vooral voer op basis van vis maar met de kennis over het dierenleed was dat al langer geen optie meer. De deskundigheid van Rick Scholtes heeft ons geholpen om de knoop door te hakken. 

Knäuli krijgt nu Ami Cat brokjes en af en toe Benevo duo natvoer welk ik iets vochtiger maak met water. Ze krijgen soms ook een schepje Amidog natvoer rood of geel als de honden hun eten krijgen maar dat is dan meer als snoepje…

We hebben voor de droge brokjes eerst de proefzakjes gegeven en de katten toonden zelf een duidelijke voorkeur voor Ami Cat. De overgang ging vlot en zonder noemenswaardige problemen. Het enige merkbare verschil was een beetje gewichtsafname maar dat is gestabiliseerd. Verder zijn alle katten in goede conditie, met een gezonde vacht en genoeg energie.

Knäuli is de eerste van onze 6 adoptiekatten. Hij werd als verlaten kitten gevonden in een vakantiehuis in Zuid Frankrijk. De vinders en wij zijn elkaar tegemoet gereden tot in Parijs om hem over te nemen… Zij hebben hem zijn naam gegeven en die betekent “klein bolletje wol”. Ondertussen is hij een flinke, knappe kater. Toen hij vegan werd is hij wat overtollig gewicht kwijt geraakt dus dat was een extra voordeel. Want Knäuli eet graag en geen keukenkast is veilig voor hem, inbreken kan hij als de beste! Als de kommetjes met Amicat brokjes leeg zijn is hij de eerste die luid staat te jammeren.” – Inez

Geschreven op 26-2-2020

april 2019

Saffier is op 12 jarige leeftijd overgestapt

”Saffier eet veganistisch omdat ik het gezonder vind. Er zitten geen groeihormonen en antibiotica in de brokken en er schuilt geen dierenleed achter veganistisch voeding. Saffier krijgt momenteel de Evolution Gourmet Fondue brokjes. Hij vindt het super lekker. Heb hiervoor al 2 andere vegan brokken gehad. Maar die at hij helaas niet. Blij dat we nu deze vonden en ik voel me er goed bij dat mijn liefste nu geen rotzooi meer hoeft te eten. Want wat ik niet in m’n body wil, wil ik ook niet aan hem geven.”  – Susanne Dam

Geschreven op 29-10-2019

april 2019

Qashqa houdt van fruit

”Qashqa krijgt vegan eten, omdat ik niet wil dat hij die ongezonde stoffen in vlees binnenkrijgt. Al die groeihormonen en antibiotica. Hij krijgt nu Evolution Gourmet Fondue brokjes. Hij is daar dol op. Zelfs zo dol dat hij de zak open krabt als ik die niet goed opberg.” – Susanne Dam

Geschreven op 29-10-2019

mei 2019

Saar, de jonge veganist

”Saar is onze eerste hond. Zelf eet ik veganistisch en streef ik ook naar een zo veganistisch mogelijk bestaan. De keus om wel of geen hond te nemen was wel lang een twijfel…. Uiteindelijk toch gegaan voor onze Saar. Dan stuit je op informatie m.b.t. voeding. Honden stammen af van wolven en wolven eten vlees. Voor mij voelde het niet oké om vlees te voeren. Als het echt zou moeten voor Saar; oké, maar ik ben verder gaan zoeken. Via Instagram en Facebook volg ik Lisette Kreischer en ik heb haar ook persoonlijk ontmoet en ik dacht: ‘ik vraag het aan haar’. Zij had mij een mooi verhaal gestuurd wat mij sterker maakte in mijn keus. Ook heb ik contact gelegd met VegaVriend en ook zij hadden een goed en mooi verhaal m.b.t. vegan hondenvoeding. Met deze informatie en door mijn hart te volgen durfde ik het aan. Naast de Benevo puppy brokken krijgt zij momenteel ook de beloningskoekjes van Baby Latta Mix. Een feest voor Saar en ook voor mij! Geen stinkende vleeshanden, maar een lekkere vanillegeur. Ze krijgt nu veel beloningskoekjes, maar wij breken de koekjes meestal in 5 stukjes. We doen er dus lang mee.

Vanuit mijn omgeving krijg ik regelmatig de opmerking: ‘Het zal wel duur zijn!’ Ja en nee. Als je brokken haalt in een goedkope supermarkt… Ja, dan zijn wij meer kwijt. Wanneer je een duurder soort brokken koopt dan is de prijs niet duurder. Je wilt je hond toch sterk en gezond hebben? Ook de beloningskoekjes zijn niet duur. 900 gram voor 4,75 euro. Ga maar eens naar een dierenwinkel en koop daar een bakje met beloningskoekjes. Een potje van 300 gram kost 3,55 euro! Dan is vegan dus niet duurder!

Extra aanvulling:
Bij VegaVriend heb ik gemerkt dat je altijd kunt mailen. Ze denken mee en geven waar nodig advies. De bestellingen die wij gedaan hebben, worden netjes verzonden en tot nu toe altijd een snack cadeau gekregen. Zo hebben wij Saar kennis laten maken met bv. de vega varkensoor en kauwstaafjes. Alles wat wij bestellen (wat natuurlijk nieuw is voor ons en voor Saar) wordt met veel plezier opgegeten. Ondanks dat mijn omgeving het niet adviseert om de hond vegan op te voeden ben ik blij met VegaVriend en ik wil niet overstappen naar vlees….” – 
Manon

mei 2019

Quinty wil vegan voer, geen vleesvoer

”Quinty krijgt veganistische voeding, omdat we zelf ook veganistisch eten en leven. Hierdoor konden we het niet meer over ons hart verkrijgen om onze honden dode dieren te voeren, die vaak ook nog eens afkomstig zijn uit de vee-industrie waar wij zo tegen zijn.

Quinty at eerst V-dog Crunchy Nuggets, maar dat zette wat aan. Of we gaven te veel. Nu hebben we haar op Amì Dog en dat bevalt uitstekend. 

Ze is altijd een heel eigenzinnige eter geweest. Het was lang zoeken naar een (vlees)voer dat ze wilde eten. Dit ‘probleem’ heeft ze niet met het vegan voer en dat is heel verrassend. We gebruiken proefzakjes wel als trainers en er is geen soort die ze niet lust.” – Cindy Pitstra

September 2019

Dobby is super energiek

”Dobby krijgt veganistische voeding, omdat ik overtuigd veganist ben en ik mijn kat een gezonde voeding wil geven, zonder E-nummers et cetera. Op het moment krijgt hij een mengeling van Ami CatBenevo en Evolution Gourmet Fondue. Dobby krijgt alleen de brokjes, het natvoer is niet zijn ding. Hij is enorm verlekkerd op de brokjes. De eerste keer dat ik hem er een paar gaf om te proeven, konden ze niet snel genoeg op zijn. 

Hij eet nu meer, aangezien het wat kouder wordt, maar hij is met die voeding super energiek! Daarvoor ook wel, want dat is zijn natuur, maar de vertering verloopt wel vlotter.”  – Birgit

Geschreven op 17-10-2019

2016

Spock, een kieskeurige eter

”Spock eet veganistisch, omdat ons gezin veganistisch is en wij willen niet via het kattenvoer de verschrikkelijke dierenindustrie ondersteunen.

Spock is meer dan drie jaar geleden als kitten bij ons gekomen op hetzelfde moment als zijn “halfzusje” Chopin uit een ander nestje. Hij is erg aanhankelijk, een luiaard en houdt van eten en slapen. Vanaf het begin was hij erg kieskeurig met zijn eten en hij hield niet van zelfgemaakt veganistisch natvoer en ook de andere merken veganistisch natvoer vielen niet in de smaak. Hij heeft echter altijd heel erg van droogvoer van Amì Cat of Benevo gehouden en is daardoor ook iets te veel aangekomen. Gelukkig hebben we nu het natvoer van Evolution ontdekt, waar hij dol op is. Door de maaltijden beter te plannen en door meer beweging heeft hij nu ook weer een top gewicht. Maar elke ochtend staat hij nog steeds naast ons bed te schreeuwen als hij eten of gewoon aandacht wil. Net als Chopin heeft hij een prachtige glanzende vacht en is hij erg gezond.”

Geschreven op 22-9-2019

2016

Chopin’s vacht is glanzend en zacht

”Chopin eet veganistisch, omdat ons gezin veganistisch is en wij wilden dus niet via het kattenvoer de verschrikkelijke dierenindustrie ondersteunen. Chopin maakt al meer dan drie jaar deel uit van onze familie. Ze kwam bij ons als kitten, samen met haar “halfbroertje” Spock, die uit een ander nestje kwam. Op dat moment leefde onze oude kater Acda nog, die al enkele jaren de brokjes kreeg van Amì Cat en zelfgemaakt veganistisch natvoer. Zo werd het “normale” kittenvoer al snel minder interessant en was het makkelijk overstappen.

Tegenwoordig eet Chopin Benevo brokjes, Evolution Gourmet Fondue Kat Kibble en Evolution natvoer. Wij hebben meerdere merken getest voordat wij het ideale voer hadden gevonden dat echt in de smaak viel. Lekkere brokjes vinden was niet zo moeilijk, natvoer wel. Want Benevo duo en Vegusto waren geen favorieten. Zelfgemaakt natvoer met bv. kikkererwten en rijst en de nodige supplementen was een tijdje de oplossing, maar inmiddels is het Evolution natvoer de winnaar. Jammer dat er nog zo weinig veganistische snacks zijn voor katten! 

Chopin is een echte knuffelkat. Ze kruipt graag overal in en slaapt ‘s nachts ook in ons bed onder de dekens. Ook is ze erg actief en houdt ze vooral ervan om “gevaarlijke” spinnen, muggen en andere insecten te vangen. Geborsteld worden vindt ze geweldig en haar vacht is ook heerlijk glanzend en zacht. 

Onze katjes zijn allebei perfect gezond en hebben een mooi glanzende vacht. Wij krijgen regelmatig complimenten van bezoekers en ook de dierenarts. Wij zijn erg blij!”

Geschreven op 22-9-2019

januari 2019

Gaston heeft nu een goede stoelgang

”Gaston krijgt veganistische voeding, omdat ik zelf veganist ben en na veel opzoekwerk en vergelijken van voeding, heb ik ontdekt dat veganistisch hondenvoer een compleetvoeding kan zijn waarin alles zit wat honden nodig hebben. Gezonde huisdieren zonder er andere dieren voor te moeten laten lijden alsook een minder grote ecologische voetafdruk, maken het voor mij logisch om de beslissing te nemen.

Gaston werd 8 maanden geleden geadopteerd. Hij was zeer mager doordat hij veel stress had ervaren in het verleden en hierdoor ook zeer angstig en nerveus is. Hij had dan ook vaak last van diarree. Zodra Gaston bij de roedel is gekomen, hebben we hem geleidelijk aan overgezet op plantaardige brokken. Hij at ze meteen met volle smaak. Zijn vacht glanst mooi, zijn stoelgang is vast en regelmatig en zijn gewicht schommelt niet meer. Een blij hondje in zijn nieuwe vegan familie.

Op het moment krijgen mijn honden droogvoer van Yarrah en Green Petfood. Mijn ervaring met het plantaardige voer is een mooie glanzende vacht, honden die mooi op gewicht blijven, energiek, minder darmklachten (zelfs geen diarree bij overgang). 

Qua prijs betaal ik zeker niet meer dan wanneer ik dierlijke brokken en snacks kocht. Ik ben zeer tevreden met mijn keuze en hoop dat er in de toekomst nog meer bewustwording komt rond veganisme bij honden en dat het zeker niet ongezond is. Momenteel heerst er nog te hard het idee dat honden pure carnivoren zijn en dat ze van alles tekort zouden komen op vegan voer. Mijn viervoeters zijn het levende bewijs dat dit zeker niet het geval is.” – Lindsey van den Eynde

Geschreven op 23-8-2019

2017

Milo is op 6 jarige leeftijd overgestapt

”Milo krijgt veganistische voeding, omdat ik zelf veganist ben en na veel opzoekwerk en vergelijken van voeding, heb ik ontdekt dat veganistisch hondenvoer een compleetvoeding kan zijn waarin alles zit wat honden nodig hebben. Minder vetten zorgen er ook voor dat mijn dieren beter op gewicht blijven. Milo heeft hartruis en ook zij functioneert prima op plantaardige voeding. Gezonde huisdieren zonder er andere dieren voor te moeten laten lijden alsook een minder grote ecologische voetafdruk, maken het voor mij logisch om de beslissing te nemen.

Op het moment krijgen mijn honden droogvoer van Yarrah en Green Petfood. Mijn ervaring met het plantaardige voer is een mooie glanzende vacht, honden die mooi op gewicht blijven, energiek, minder darmklachten (zelfs geen diarree bij overgang). 

Qua prijs betaal ik zeker niet meer dan wanneer ik dierlijke brokken en snacks kocht. Ik ben zeer tevreden met mijn keuze en hoop dat er in de toekomst nog meer bewustwording komt rond veganisme bij honden en dat het zeker niet ongezond is. Momenteel heerst er nog te hard het idee dat honden pure carnivoren zijn en dat ze van alles tekort zouden komen op vegan voer. Mijn viervoeters zijn het levende bewijs dat dit zeker niet het geval is.” – Lindsey van den Eynde

Geschreven op 23-8-2019

2017

Frits leeft nu zonder maagkrampen en diarree

”Frits krijgt veganistische voeding, omdat ik zelf veganist ben en na veel opzoekwerk en vergelijken van voeding, heb ik ontdekt dat veganistisch hondenvoer een compleetvoeding kan zijn waarin alles zit wat honden nodig hebben. Minder vetten zorgen er ook voor dat mijn dieren beter op gewicht blijven. Gezonde huisdieren zonder er andere dieren voor te moeten laten lijden alsook een minder grote ecologische voetafdruk, maken het voor mij logisch om de beslissing te nemen.

Op het moment krijgen mijn honden droogvoer van Yarrah en Green Petfood. Mijn ervaring met het plantaardige voer is een mooie glanzende vacht, honden die mooi op gewicht blijven, energiek en minder darmklachten (zelfs geen diarree bij overgang). Frits had vroeger als jonge hond heel veel last van maagkrampen en diarree door zeer gevoelige darmen. Geen enkele brok leek goed voor hem, zelfs niet na de langste en voorzichtigste overgang. Het was bij Frits zeer lang zoeken. Bij het testen van de plantaardige Yarrah brokken leek Frits geen problemen te ondervinden. Zelfs de overgang naar de Yarrah brokken verliep zonder problemen. Frits blijft met deze brokken ook mooi op gewicht, zelfs na zijn castratie vorig jaar.

Qua prijs betaal ik zeker niet meer dan wanneer ik dierlijke brokken en snacks kocht. Ik ben zeer tevreden met mijn keuze en hoop dat er in de toekomst nog meer bewustwording komt rond veganisme bij honden en dat het zeker niet ongezond is. Momenteel heerst er nog te hard het idee dat honden pure carnivoren zijn en dat ze van alles tekort zouden komen op vegan voer. Mijn viervoeters zijn het levende bewijs dat dit zeker niet het geval is.” – Lindsey van den Eynde

Geschreven op 23-8-2019

2017

Joe doet het goed op V-dog

Ik ben zelf vegan. Wat mij overtuigd heeft m.b.t. vegan hondenvoer zijn ervaringsdeskundigen op sociale media, zoals Instagram en Youtube. Wat mij blijvend blij maakt met vegan hondenvoer is dat zij het er zo goed op doet; zij heeft een glanzende vacht en is perfect op gewicht en heeft een frisse adem. De ontlasting is goed op te ruimen. Joe krijgt brokken van V-Dog. Zij geniet zichtbaar van haar eten en ik merk ook dat zij het anders eet. Vroeger voordat zij vegan at kon ze erg schrokken, maar nu smikkelt ze meer en doet er langer over om het op te eten.” – Eve

begin 2018

Toby is heel sportief

”Toby krijgt vegan voer om ethische redenen. Ook kreeg Toby makkelijk diarree bij dierlijke voeding, de dierenarts vond het daarbij geen slecht idee en zo was de keuze snel gemaakt. Hij krijgt op het moment Greta brokken en Ami Dog natvoer (alle vier de smaken). 

Toby doet het heel goed op zijn voeding, hij is een energieke hond en daarom lopen we samen ook veel hard. Tijdens het hardlopen draagt hij een speciaal trekharnas die met een elastische lijn vastzit aan mijn heupgordel. Op deze manier hardlopen met je hond heet ook wel Canicross/Canitrail, de hond mag hierbij ook trekken. We lopen gemiddeld zo’n 20-40km in de week hard en onze langste trail tot nu toe was 17km. In de zomer lopen we uiteraard een stuk minder, omdat het dan vaak te warm is voor hem. Maar wij kijken er al naar uit als het seizoen weer begint in september!”  – Marcella

Geschreven op 05-07-2019

2015

Bowie is dol op Amì

”Bowie krijgt vegan voer, omdat ik het niet over m’n hart kan verkrijgen om vlees te kopen, omdat ik vlees of dierenvoer met vlees vind stinken en omdat ik op geen enkele manier wil bijdragen aan de vleesindustrie. Met het besteden van geld heb je invloed. Wanneer de industrie op geen enkele manier financiën ontvangt zijn ze genoodzaakt om een andere richting in te slaan. Dus ik geef Bowie vegan voer om zowel emotionele, rationele als praktische redenen. 

Bowie heeft zowel Amì Cat als Benevo gehad. Maar voornamelijk Amì Cat. Ze is er dol op! Ze komt altijd vragen wanneer het etenstijd is. Het doet haar ook goed. Toen ik haar kreeg had ze nog overgewicht maar door Amì kwam ze op een gezond gewicht. Ook ziet haar vacht er gezond, vol en glanzend uit. Ze heeft weinig tot geen last van haarballen of haaruitval. Laatst heb ik ook wat blikvoer uitgeprobeerd. Ze werd erg enthousiast van Benevo duo.”  – Sabine Zwanink

Geschreven op 05-07-2019

2011

Mara eet ruim 8 jaar veganistisch

”Mara eet ruim 8 jaar veganistisch. Acht jaar geleden kwam ze vanuit Spanje naar Nederland. Ik heb haar meteen overgezet op veganistisch voer (Yarrah en Ami Dog). Dat ging meteen goed. Ik weet niet wat voor voer ze heeft gehad in het asiel in Spanje, maar ik heb vanaf het begin gemerkt dat alles smaakte en ze het er prima op doet. Ik heb nooit het gevoel gehad dat er iets ontbrak.

Zelf ben ik al 16 jaar veganist, dus voor mij was het evident dat geen enkel dier moet lijden voor menselijke behoeftes. Toen ik Mara ging opvangen heb ik mij natuurlijk verder verdiept in de mogelijkheden om diervrij – vegan – voer te geven. Het was prima mogelijk. Ik kende ook anderen die dit deden en goede ervaringen hadden. Waarom zou je dieren laten doden voor het voer van een dier waar je voor zorgt als het niet nodig is? Kortom; het is gewoon logisch om dan vegan voer te geven. Reacties over vegan voeren van ‘huisdieren’  hebben het vaak over dat het niet natuurlijk is, maar wat is er uberhaupt ‘natuurlijk’ aan een doorgefokte hond die fysiologisch al veel afwijkt van de voorouder, de wolf. Voor elk dier gaat het om voedingsstoffen. En met vegan voer kan je de nutritionele behoeften vervullen van de hond én niet meewerken aan de industrie die dieren structureel uitbuit. Waarom zou je dat dan niet doen? 

Momenteel is Mara fan van V-dog Crunchy nuggets. Ik bestel die vaak ook in combinatie met Greta, welke ze ook erg lekker vindt. Vroeger heb ik Yarrah en Ami Dog gegeven. Soms krijgt ze die ook nog wel. Natvoer krijgt ze van Yarrah of Amidog. Mara is niet zo kieskeurig ;)” – Alex Romijn

Geschreven op 12-7-2019

mei 2019

Esmée blinkt in haar vel

”Esmeetje is nu een dikke maand bij ons en zij kwam van een thuis waar ze rauw vlees kreeg. Dat zagen we echt niet zitten, maar om haar droge korrels voor te zetten leek ons niet echt aangewezen om haar te overtuigen van een vegan lifestyle :-). Dus nu krijgen ze alledrie (ook Charlot en Momo) bovenop de Yarrah droge voeding een blikje natvoer van Benevo of van VegDog (daar is Esmée gek op). Vanaf dag twee was Esmée al verkocht en eet ze het echt met smaak. 

Enkele dagen geleden zijn de mensen langsgekomen die gezorgd hebben voor haar herplaatsing en ze konden niet geloven hoe de vacht van Esmée was veranderd. Ze bleven haar maar aaien omdat ze zo zacht geworden was. Ze zeiden dat ze ‘blonk in haar vel’ 🙂

Dat maakte ons heel trots en stiekem hopen we opnieuw dat dit toch ook deels aan haar voeding ligt… ” – Vanessa en Heiko

Geschreven op 19-6-2019

2017

Momo lust alle snacks

”Wij merken tot nu toe alleen maar voordelen van vegan voeding. Bij elke hond (zie ook Charlotje en Esmee) zijn we direct na de adoptie overgestapt op de Yarrah brokken en ze verdragen het goed, de stoelgang is normaal. Ze hebben wel iets meer ontlasting. Ze eten het vegan voer heel graag, zeker in combinatie met nat voer, de soja yoghurt en edelgistvlokken.

Momo had een maagprobeem en reflux toen hij bij ons aankwam. Was heel erg in het begin maar na een paar weken Yarrah kunnen we zeggen dat we dit onder controle hebben en hij voelt zich stukken beter.

Momo krijgt o.a. vegan voeding, omdat wij een goede ervaring hebben gehad met onze vroegere Engelse bulldog: Ebony. Toen Ebony negen jaar was (en nog niet vegan at), was zij op. Ze had heel veel gewrichtsproblemen en weinig energie. We zijn toen overgeschakeld naar de vegan brokken van Yarrah en we kregen een nieuwe hond! Ze voelde zich heel goed en stapte weer overal mee naartoe. Ebony is 12 geworden en is actief gebleven tot het laatst. Wij zijn dan ook heel tevreden over een vegan voedingspatroon voor de hond.” – Vanessa en Heiko

2018

Charlotje is aangesterkt met vega-voer

‘’Charlotje is in 2018 door ons geadopteerd en sinds ze bij ons is, eet ze veganistisch. Wij zijn zelf ook vegan en vinden niet dat je het ene dier kan redden en dan een ander dier doden om je eigen ‘geredde’ dier te voeden. Daarom krijgt Charlotje nu de droge voeding van Yarrah in combinatie met blikvoer, meestal Benevo Duo en Ami Dog groen. Daarnaast krijgt ze Alpro soja mild & creamy en edelgistvlokken.

Toen Charlotje net bij ons was, was ze heel mager. We hebben haar direct de vega brokken gegeven en ondertussen is zij al een paar kilo’s aangesterkt. Ze is heel actief en het rennen zit echt in haar bloed. Ze is heel opgewekt en trekt de andere twee (Momo en Esmée) echt mee om actiever te zijn.

Wat ons ook opviel, toen ze net bij ons was, is dat ze een gezwel onder haar oksel had en haar gebit vertoonde veel tandaanslag. Wij zijn daar toen voor naar de dierenarts gegaan en hij stelde voor om haar te verdoven om haar tanden te reinigen en gebruik te maken van de verdoving om het gezwel te verwijderen. Wat blijkt? Sinds ze bij ons is, zijn haar tanden al veel witter en schoner geworden en geloof het of niet, het gezwel is volledig verdwenen! Wij kunnen dit alleen maar toeschrijven aan haar eetpatroon? De dierenarts heeft geen verklaring maar ik ben toch echt overtuigd dat voeding een rol gespeeld heeft.

Ze is heel dankbaar als ze een extraatje krijgt en kan echt genieten van de kauwstaafjes van Soopa, deze met banaan en pindakaas zijn haar favoriet. In tegenstelling tot Momo is dit voor haar echt puur kauwplezier en doet ze lekker lang met het stokje. Leuk om te zien!’’ – Vanessa en Heiko

Geschreven op 19-6-2019

2009

Pipa eet al 10 jaar vegan

”Pipa eet, net als Django, vegan omdat ik ervan overtuigd ben dat veganistische voeding beter is voor de gezondheid dan een dierlijke voeding. Pipa krijgt de biologische vegan brokken van Yarrah. Ze eet dit voer graag en daarnaast eet ze ook graag groenten en fruit. Ze eet haar hele leven al vegan en is nog altijd heel fit!” – Laila Elkellali

 

Geschreven op 2-6-2019

een jaar

Django is weer fit

”Django eet veganistisch sinds dat ik hem heb geadopteerd. Hij krijgt de vega brokken van Yarrah. Django eet veganistisch, omdat ik ervan overtuigd ben dat vegan voer gezonder is dan voer met dierlijke producten erin. Hij is in een week tijd overgestapt op vegan voeding en zijn gezondheid is sindsdien alleen maar vooruit gegaan. Hij is fitter geworden en heeft zelfs geen hartruis meer.’ – Laila Elkellali

Geschreven op 02-06-209

Najaar 2018

Yena, op late leeftijd overgestapt

”Yena krijgt momenteel de Ultra Sensitive brokken van Yarrah, omdat ik de levensovertuiging heb dat ik zo min mogelijk wil bijdragen aan dierenleed.

Yena kreeg voorheen altijd ‘normaal’ dierenvoer (i.e. droge brokken en vers vlees). Zelf ben ik echter al ruim 12 jaar vegetariër en sinds de zomer van 2018 ook veganist, uit principe omdat ik niet achter het dierenleed sta dat veroorzaakt wordt door de bio-inudustrie en dit niet middels financiële steun, door het kopen van dierlijke producten, in stand wens te houden. De overstap naar veganist kwam o.a.  door een relatie met een overtuigd veganiste en zij verschafte me ook de nodige info over de hond als omnivoor. Dat perspectief heeft me laten besluiten om ook voor Yena over te stappen op vegan voer, simpelweg omdat dit ook minder dierenleed in de wereld betekent. De overstap ging zonder problemen, ze eet het voer graag en het doet haar ook goed. Gezonde glanzende vacht, nog steeds even vitaal, kortom: a happy healthy doggy. Ook op hun oude dag weten honden gezond en ethisch verantwoord voer duidelijk te waarderen!” – Erwin de Ryke

Geschreven op 20-05-2019

2009

Tygo eet al ruim 10 jaar vegan

”Tygo eet vanaf zijn eerste jaar al veganistisch. Ik ben zelf vegan en vind dat er geen dieren horen te sterven voor het eten van mijn huisdieren. Tygo heeft heel lang Yarrah brokken gehad in combinatie met het natvoer van Yarrah, omdat hij een luxe etertje is. Hij krijgt nu ook natvoer van Amì en we wisselen de Yarrah nu af met de Lukkulus brokken voor de variatie. Tygo is gek op het natvoer van Ami, maar hij is niet heel gek op brokken. Als ik het meng, eet hij het goed op.

Hij is een vrolijk en actief Shih Tzu hondje wat nog nooit gezondheidsproblemen heeft gehad. Het voelt gewoon goed dat hij met plezier eet en snackt zonder dierenleed.’ – Patricia van der Weijde

Geschreven op 9-5-2019

2009

Pooh eet zelfbereide maaltijden

Momenteel eet Pooh Eet zelfgemaakt vegan bio voer, inclusief homemade cookies + toevoeging van V-completeVegeyeast en op reis Evolution (natvoer).

Mr. Pooh.

We hebben samen zoveel meegemaakt. Hij is er al sinds mijn 2e boek (en schittert in bijna alle ;-)). Wanneer we ergens binnenkomen, kijkt men vaak eerst naar hem en dan omhoog. Hij krijgt alle aandacht en mijn hart zingt wanneer dat gebeurt.

Hij is ongeveer een jaartje of 12,5. Echt zeker weten doen we het niet. Niemand wist waar hij vandaan kwam of wat hij had meegemaakt. Ongeveer 10 jaar geleden ging ik een kamer binnen waar hij verbleef. Er waren veel honden, maar geen Pooh. We moesten hem zoeken. Uiteindelijk zat hij verscholen achter de potkachel. Ik zag een klein angstig beestje met wat schrammen hier en daar. Hij keek met zijn grote bruine ogen naar me op en daar was het, dat gevoel dat ik wist dat we samen naast elkaar ons levenspad verder zouden bewandelen, dat ik voor hem zou zorgen en van hem zou houden.

Gezien ik al heel wat jaren vegan was, besloot ik Pooh te voeden met vegan eten. Puur intuïtief. Onderzoek had ik toen nog niet gedaan. Ik gaf hem biologische Yarrah vegan brokken. Want dat was wat ik toen vinden kon. Maar Pooh zijn rillen werd erger en over de jaren heen probeerde ik hem met kruidjes te ontspannen, probeerde van alles, bezocht diverse dierenartsen (waar geen resultaat uit naar voren kwam) tot ik na zo’n 7 jaar bij een natuurarts terechtkwam. Hij vertelde me dat Pooh rauw vlees nodig had. Ik was zo onzeker en bang dat Pooh iets te kort kwam, dat ik besloot zijn raad op te volgen. Misschien was het toch niet zo natuurlijk om een hond vegan te voeden, dacht ik. Pooh vond het vlees heerlijk, mijn hart huilde. Op een gegeven moment kreeg Pooh allerlei huidaandoeningen en zijn stoelgang veranderde in een te vake aanval van diarree. Het zat me niet lekker. Ik deed weer een ronde dierenartsen, maar niemand kon iets vinden. Tot ik op een gegeven moment een verhaal las van een sanctuary die net een aantal geitjes had gered van de slacht. Prachtige, bezielde geitjes die waarschijnlijk als hondenvoer zouden eindigen. Pooh zijn voer. Dat was dat. Ik huilde de boel bij elkaar, keek Pooh aan en vertelde hem dat we samen op onderzoek zouden gaan, het beste vegan eten voor hem zouden vinden en dat dat hem goed zou gaan voeden en genezen. Ik dook de boeken in, de research en wat bleek; de jaren hadden me ingehaald. Vegan eten voor honden kon goed en niet alleen dat, het leek ook voor velen medicijn te zijn. Meer had ik niet nodig. Ik ben de keuken ingedoken en recepten gaan ontwikkelen. Er kwamen een aantal heerlijke uitgebalanceerde biologische samenstellingen uit waar hij inmiddels alweer een lange tijd van geniet. Zijn kwaaltjes verdwenen als sneeuw voor de zon, even als zijn rillingen. Was het dan al die tijd de bedoeling geweest dat ik gewoon lekker voor hem zou gaan koken? It makes sense. Het spijt me diep dat ik 1,5 jaar rauw vlees aan Pooh heb gevoerd. Ik heb ervan geleerd, zal het nooit meer doen en mijn vertrouwen en geloof in planten als voedsel en medicijn voor mens en hond is dankzij deze leerschool nog dieper gegroeid.”  – Lisette Kreischer

Geschreven op 3-5-2019

september 2017

Tinka, de prachtige krullenbol

”Tinka, mijn krullenbol, eet Greta brokken en doet het er heel goed op. Ze is heel lief, kerngezond en ziet er prachtig uit. Toen ik de eerste keer deze website bezocht, was ik verbaasd over het aanbod veganistisch hondenvoer. 

Zowel Tinka als Fico vinden bijna alles lekker en eten hun snack het liefst buiten op het gras op. Ik heb pas nog de honden voor gebitscontrole bij de dierenarts gebracht en het zag er allemaal prima uit, heel weinig tandsteen. Ook krijg ik van de trimster goed bericht: Zij vindt de vacht van mijn honden nog steeds hetzelfde.   

We wandelen 3x per dag in het bos. De honden lopen altijd los. Ze hebben allebei een goede conditite.” – Heleen Jonker

Geschreven op 25-3-2019

september 2017

Vegan voeding doet wonderen voor Fico

”Fico eet veganistisch, omdat ik zelf (na eerst 30 jaar vegetarisch te hebben gegeten) nu al 18 jaar veganistisch eet en het voeren van vlees aan de honden me steeds meer tegen ging staan​. 

Onze vorige honden aten vegetarisch, maar Fico bleef bij alles wat we voerden broodmager. Uiteindelijk ben ik Fico destijds vers vlees gaan voeren waarmee hij op een normaal gewicht kwam. Echter, ik had steeds meer moeite met al dat vlees. Toen ik van veganistisch hondenvoer hoorde, ben ik naar de lezing van Rick Scholtes gegaan en dat gaf mij het laatste zetje. Ik heb toen allerlei proefzakjes meegenomen om te kijken of Fico en Tinka het lekker vonden. Ze vonden allebei alles lekker. Met mijn dierenarts (die erg voor het voeren van vers vlees is, maar die wel mijn afkeer ervan begreep) heb ik de voeding op deze website bekeken en ze zei: ‘Daar zit alles in, prima’. De omschakeling is probleemloos verlopen. ​

Fico eet momenteel de brokken van Greta, natvoer van Ami en Yarrah, verse groenten en allerlei veganistische knabbels.

Fico had al op zeer jonge leeftijd artrose in zijn voorpoot. Regelmatig kreeg hij daarvoor traumeel of Chinese kruiden als hij weer erg mank liep. Dan was ook altijd de vraag: ‘Kan hij mee wandelen?’

De veganistische voeding doet wonderen. Sinds hij dat krijgt heb ik hem maar één keer traumeel gegeven en hij kon altijd mee wandelen. Als hij uit zijn mand komt, loopt hij soms een heel klein beetje mank, maar veel minder dan anderhalf jaar geleden, voordat hij veganistisch ging eten.

Fico blijft keurig op gewicht, gezien het verleden was ik bang dat hij weer broodmager zou worden. Tinka doet het ook heel goed op de Greta brokken. We krijgen voor beide honden vaak complimenten dat ze er zo goed uit zien.

Ik kan mijn honden weer zonder schuldgevoel en met plezier eten geven!

Ook mijn gewrichtspijn verdween toen ik 18 jaar geleden veganistisch ging eten, maar om nu ook bij mijn hond zo’n enorme verbetering te zien, is werkelijk fantastisch.” ​ – Heleen Jonker

Geschreven op 25-3-2019

Update 2-10-2019:
”Het gaat zo goed met Fico, over een maandje wordt hij 12 jaar! Hij loopt nooit meer mank, zelfs niet als hij gewandeld of een tijdje gelegen heeft! Wonderbaarlijk als je bedenkt hoe jong hij al ernstige artrose in een voorpoot had en hoe vaak hij daar erge last van had. Totdat hij 2 jaar geleden veganistisch ging eten!

Wat ben ik blij dat we overgestapt zijn. Nu kan ik ze zonder schuldgevoel voeren. En ze vinden alles heerlijk.”

oktober 2018

Poet houdt van Vegusto

”Mijn kat vindt veganistisch voer al vanaf het begin lekker. Hij schronst zijn brokken weg en natvoer vindt hij nog lekkerder. Toen ik eerst visbrokken aan hem gaf was Poet erg mager, werd zijn ontlasting oranje-kleurig en was ik niet blij met alle chemische troep die hij zo binnenkreeg. Toen ik overstapte naar vegan brokken werd Poet een stuk gezonder; zijn poep had weer een normale kleur, zijn vacht werd zachter en begon meer te glanzen en hij kwam een kilo aan. Hij krijgt een mix van Amì Cat en Benevo brokken.

Het gaat nu, maanden later, nog steeds heel goed met hem! Er hoeven nooit meer dieren te worden geslacht voor mijn ventje. 

Ik raad iedereen aan die geïnteresseerd is in vegan dierenvoeding en/of zijn huisdier vegan wil gaan voeren om eerst zelf goed op onderzoek uit te gaan. Zorg dat je weet wat voor eten je je dier moet geven om de juiste stoffen binnen te krijgen en ga niet zomaar experimenteren. Ga het gesprek aan met andere mensen die vegan huisdieren hebben en kijk hoe zij het doen (de Facebook groep “Vegan Huisdieren”is hier een goede plek voor.)” – Elisa Werthenbach

Geschreven op 5-3-2019

augustus 2018

Savannah kauwt goed op haar brokjes

”Savannah leefde de eerste periode van haar leven op straat in Zuid-Europa, net als heel veel andere katten en honden daar. Voor zwerfdieren is het leven daar allesbehalve fijn. Datzelfde geldt voor de dieren in de vee-industrie. Ik wil dat Savannah een beter leven krijgt en dat gun ik alle dieren.

De jongedame krijgt nu een mix van Ami Cat en Benevo kattenbrokjes die zij met smaak opeet. Mevrouw vindt het heerlijk om te eten, maar als ze genoeg heeft gehad dan stopt ze en gaat ze lekker luieren of spelen. Savannah at voor ze bij mij kwam al dezelfde brokjesmix, dus dat kan ik niet met ander voer vergelijken. Mijn vorige katten aten niet veganistische brokjes en bij hen merkte ik wel dat ze af en toe minder trek hadden of zich soms te gulzig te goed deden met vervolgens uitbraken van het teveel. Zij slikten het liefst de brokjes in hun geheel in als ze de kans kregen. Bij Savannah merk ik meer rust tijdens het eten en ze kauwt er goed op, al zijn de brokjes klein.

Ze is een blije en tevreden poes en vaak, zoals ook nu, komt ze gezellig bij me zitten of liggen. Bezoekers zijn ook zonder uitzondering dol op haar. Savannah houdt enorm van luieren, maar is ook graag actief. Alles wat ritselt of beweegt heeft haar interesse en dan rent en springt ze dat het een lieve lust is. Haar lievelingsspeeltje? De veters van mijn vegetarian boots!”  – Annemieke

Geschreven op 26-2-2019
Update 15-1-2020:
”Savannah heeft haar favoriete snack ontdekt: Orozyme Bucco-Fresh Dental Croq.”

begin 2018

Crosby in uitstekende conditie met Yarrah vega

”Crosby krijgt nu ongeveer een jaar veganistische voeding. Het baasje van Lulu heeft mij erop attent gemaakt. Onze Crosby eet eigenlijk alle brokken die wij hem voorschotelen, hij is een makkelijke eter. Wij hebben hem anderhalf jaar geleden laten castreren en onze zorg was: ‘Zou hij niet te dik worden en zou zijn vacht niet te lijden hebben na een castratie?’. Hij kwam inderdaad aan en zijn vacht begon te klitten. Nu, na een jaar Yarrah is hij 4 kilo afgevallen, is zijn vacht weer prachtig en glanzend en zijn conditie uitstekend.” – Yontie Helders

Geschreven op 22-2-2019

juli 2017

Nora eet haar voer heel graag

”Sinds ze bij ons kwam wonen vanuit Griekenland (Kreta), Juli 2017, eet Nora veganistisch. De mensen in ons gezin zijn veganistisch en Pepper at ook al vegan toen Nora bij ons kwam wonen. Nora eet haar voer heel graag en omdat ze geen tanden en kiezen meer heeft, weken we de brokjes in water en dat werkt heel goed. Ze vindt het ook heerlijk ruiken!”  – Miranda de Velde Harsenhorst

Geschreven op 17-2-2019

juni 2018

Mia Maria kauwt graag op Benebone

”Omdat Mia Maria ziek is en op advies van de dierenarts op een tarwe- en sojavrij dieet zit, is het heel fijn dat deze voedingsstoffen in aardig wat producten niet zitten, zodat Mia Maria zelf kon kiezen welk voermerk ze het lekkerst vond. Op het moment krijgt ze Greta brokken en Benevo graan- en sojavrij natvoer.

Mia Maria heeft ook een boomwortel uit de webshop, die vond ze vooral als jonge pup heel fijn! Nu zijn de Benebone knaagspeeltjes echt haar favoriet!” – Miranda de Velde Harsenhorst

Geschreven op 17-2-2019

maart 2017

Pepper blijft goed op gewicht met Greta

”Voor ons was het een logische stap om Pepper veganistisch te voeren, omdat ik zelf in die periode veganistisch ben gaan leven. Toen we begonnen met vegan brok viel Pepper af. Dat was in het begin wel mooi, een paar kilo minder, maar al snel werd ze wel erg snel dunner. Ze kreeg toen Yarrah vega (de oude brok) en we zijn toen na advies via Facebook overgestapt op Edgar (nu Greta). Op dit voer ging het veel beter en ze kwam ook op een mooi gezond en stabiel gewicht. We zijn erg tevreden en Pepper vindt haar brokjes heel erg lekker!” – Miranda de Velde Harsenhorst

Geschreven op 17-2-2019

januari 2006

Snoopy eet al meer dan 13 jaar vegan

”13 jaar geleden was het vegan voer er al wel, maar veel minder goed beschikbaar dan tegenwoordig. Ik had gedacht om langzaam over te stappen van het voer dat we mee kregen van het asiel naar het vegan voer. Snoopy vond echter het vegan voer veel lekkerder, waardoor we eigenlijk na 1 dag al direct overstapten op het vegan voer. Ze heeft sindsdien niet anders meer gegeten. Momenteel krijgt ze een mix van Ami CatBenevo Kat en Evolution (brokjes). Zo af en toe krijgt ze wat natvoer van Vegusto of Evolution.

Mijn dierenarts doet tegenwoordig jaarlijks een ouderdomscheck. Hiervoor wordt ook altijd wat bloed afgenomen en wordt het urine onderzocht. Vooralsnog gaat het goed met haar. We beginnen wel te merken dat ze wat ouder begint te worden. In haar geval betekent dat dat ze wat gezelliger is geworden (wil meer aandacht van ons) en ze komt in de winter bijna niet meer buiten. In plaats daarvan ligt ze op ons bed te genieten van de zon of zit ze bij haar bazin die vaak thuis werkt.”  – Rick Scholtes

Geschreven op 10-2-2019

juli 2015

Teddy is gek op de Vegusto worst!

”Teddy komt uit Spanje. Hij heeft daar een niet zo’n leuke start gehad, maar tegenwoordig geniet hij volop van het leven. Hij doet niets liever dan rennen: naast de fiets, door het bos of op het strand. Hij is ook een groot voorstander van knuffelen: na een lange wandeling vindt hij het heerlijk om samen op de bank te liggen en geaaid te worden.

Teddy kreeg al vegan brokken voordat hij bij ons kwam. Hij is een redelijk kieskeurige eter: hij eet geen ‘mensen-eten’, maar vindt de meeste brokken wel lekker (zoals de brokken van Amì Dog small size of Greta small size). Als snack heeft hij het liefst de Vegusto Vegi-Dog maxi worst, maar hij vindt de pawtato knots ook erg lekker.” – Rick Scholtes

Geschreven op 10-2-2019

2013

Rani lust allerlei soorten vegan voer

”Rani komt van oorsprong uit New Delhi, India. Daar is ze helaas aangereden en daarom moet ze nu een poot missen. Dat is ook de reden dat ze uiteindelijk in Nederland terecht is gekomen en vervolgens bij ons. Sinds Rani bij ons is, eet ze vegan brokken. Rani vindt best veel soorten voer lekker, zoals de brokken van Benevo (zowel original als biologisch), Greta en Yarrah. Ze is vooral gek op natvoer, zoals Benevo duo en Yarrah blikvoer. Dat krijgt ze ’s avonds gemengd met haar brokken.” – Rick Scholtes

2006

Hannah eet graag vegan broodbeleg!

”Hannah kwam een half jaar na Snoopy bij ons wonen. Hannah was (en is) een erg bang poesje. Ze kwam ergens vandaan waar heel veel katten uit huis zijn gehaald. Ze had in het begin wat ‘opstartproblemen’ waardoor haar maagje van streek was. Na wat speciaalvoer van de dierenarts is het allemaal goed gekomen en heeft ze altijd vegan voer gekregen.

Ze krijgt vegan voer, omdat ik niet wil dat andere dieren voor haar hoeven te lijden. Op het moment krijgt ze een mix van Ami CatBenevo Kat en Evolution (brokjes). Zo af en toe krijgt ze wat natvoer van Vegusto of Evolution.

Mijn dierenarts doet tegenwoordig jaarlijks een ouderdomscheck. Hiervoor wordt ook altijd wat bloed afgenomen en wordt het urine onderzocht. Tot nu toe zijn de resultaten van deze onderzoeken uitstekend geweest. Met Hannah gaat het prima en ze eet dagelijks haar brokjes met smaak op.” – Rick Scholtes

2017

Voor Jip is vegan voeding een uitkomst

”Jip krijgt op het moment VeggieDog. Eerder heeft hij Fitness Trainer 3 gehad maar daarvan ging hij braken als er te lang tussen maaltijden zat, met name ’s nachts. De brokken van Fit gepresst krijgt hij als snack. 

Vanaf dat Jip 6 maanden is, heeft hij veel allergieklachten. Het was een hele zoektocht om erachter te komen waarvoor. Hij blijkt een allergie te hebben voor huisstofmijt en brokmijt, maar ook voedselallergie. Na elimineren met steeds andere diersoorten bleek dat hij allergisch reageert op elk dierlijk eiwit als hij dat langere tijd krijgt. Op dierenartsbrokken ging het redelijk, maar toch wilde ik graag eens vegetarische brokken proberen. Zelf eten wij ook vegetarisch dus het idee stond ons ook aan. Met onze superfijne dierenarts heb ik overlegd of dit een goed idee was en of hij dan niks tekort zou komen. Zij heeft de ingrediënten gecheckt en vond het een goed idee. Jip doet het er super op en heeft veel minder klachten. De dierenarts is zo enthousiast dat ze het aan meer honden met allergie heeft aangeraden.

Het leuke is dat Jip ook dol blijkt te zijn op groente en fruit. Hij vindt de brokken superlekker en alle vega snacks ook. Hij lijkt zelfs helemaal geen interesse in vlees meer te hebben. Waar hij eerder nog wel eens een karkas opviste in de natuur komt hij nu met bananenschillen aanzetten.

Voor mijn werk zie ik veel ander honden en die vinden de vegabrokjes en snacks ook lekker.” – Willemien

2014

Lulu heeft geen jeuk meer

”Lulu komt uit het asiel en had problemen met haar huid toen wij haar kregen, ze krabte zichzelf veel en had ook kale plekken. De dierenarts waarschuwde dat dit waarschijnlijk niet over zou gaan. Ik had eens gelezen dat Yarrah al heel lang plantaardige brokken maakt voor dieren die last hebben van hun huid, dus dat hebben we geprobeerd. Het gaat prima, Lulu heeft geen last meer van jeuk en een goede vacht. 

Lulu eet graag gevarieerd, dus we doen vaak iets van onze eigen maaltijd bij de brokken zodat ze iedere dag iets anders heeft.

Als we honden op bezoek hebben, wordt er altijd met plezier gegeten. Ik heb nog geen hond ontmoet die niet enthousiast is. Verschillende bekenden uit het park zijn overgestapt op plantaardige brokken doordat ze Lulu kennen” – Jacqueline