Vanaf 85 euro gratis verzending in Nederland

Ruime keuze uit Assortiment

100% Vegan

9.6 gemiddelde beoordeling!

Gepubliceerd: februari 04, 2022
Hoe kan ik vegan hondenkoekjes zelf maken?

Hoe leuk is het om zelf koekjes te bakken? De geur van vers gebakken koekjes… mmm! Wist je dat je ook zelf voor je hond koekjes kunt bakken? Tegenwoordig zijn er heel veel lekkere recepten waarmee je vegan hondenkoekjes kunt maken. Een van die recepten vind je in het boek Dog.Eat.Plant.
Naast koekjes kun je ook zelf allerlei soorten vegan snacks maken voor je hond. Ben je nieuwsgierig geworden wat de voordelen zijn van zelf snacks of koekjes maken? Wil je tips voor leuke recepten? Lees dan snel verder.

Waarom vegan hondenkoekjes zelf maken?

Als je zelf snacks maakt weet je precies wat erin gaat en daarnaast zijn de snacks of koekjes super vers, wat natuurlijk extra lekker is. Doordat je het zelf maakt, kun je speciaal iets maken wat jouw hond lekker vindt! De ene hond houdt bijvoorbeeld meer van pindakaas, de ander van wortel. De een houdt van zoete snacks en de ander houdt meer van een hartige smaak. Als je zelf koekjes maakt, kun je precies de koekjes maken die jouw hond lekker vindt!

Een andere reden om zelf aan de slag te gaan voor je hond is wanneer er iets te vieren is en je je hond extra in het zonnetje wil zetten. Zo kun je bijvoorbeeld op zijn verjaardag een vegan verjaardagstaart maken, hoe leuk is dat!


Recepten om te maken

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat je allemaal kunt maken voor je hond? We hebben hieronder een aantal voorbeelden van recepten op een rijtje gezet:

Gezond en lekker voor allebei:
Amandel-kokos balletjes: Maar twee ingrediënten, makkelijk te maken en je kunt er samen van genieten. Win win dus!

Lekker voor je hond:
Woof Hearts – Hondenkoekjes in de vorm van een hartje. Dé koekjes om te laten zien hoeveel je van je kameraadje houd.

Als je hond een echte groenteliefhebber is, zijn deze koekjes echt een leuke aanrader:
Hondenkoekjes met pompoen en
Hondenkoekjes met wortel : Deze koekjes hebben maar vier ingrediënten en zijn gemakkelijk om te maken.

Naast koekjes, zijn er ook nog andere snacks mogelijk. Dit recept is bijvoorbeeld ontwikkeld door Leni Lecker zelf, de oprichter van Vegan4Dogs. Het recept heet ‘Leni Lecker’s hondenworst’.

Een andere optie zijn de gezonde en crunchy mueslirepen met VegDog Green Crunch.

Zelfs tijdens de feestdagen kan je hond gezellig mee genieten met de versgebakken kruidnoten van Dog.Eat.Plant! Het recept is van Maartje Borst en Lisette Kreischer en heet Peppery Paws.

Op de warme dagen kun je ook ijsjes maken met de gemakkelijke Smoofl ijsmixen!