Vanaf 85 euro gratis verzending in Nederland

Ruime keuze uit Assortiment

100% Vegan

9.6 gemiddelde beoordeling!

Gepubliceerd: oktober 05, 2023
Alles over vega hondensnacks

Auteur: Rick Scholtes
Rick is mede-eigenaar van de groothandel Veganpets en de webshop VegaVriend. Samen met Lisette Kreischer schreef hij het boek Dog.Eat.Plant, dat in december 2020 uit is gekomen. Het is dé wetenschappelijk onderbouwde gids om je hond veilig naar een plantaardig dieet te laten overschakelen.

Inhoudsopgave

Wat zijn vega hondensnacks?

Wat zijn de voordelen van vega hondensnacks?

Welke varianten vega hondensnacks zijn er?

 

Alles over vega hondensnacks

Ondanks dat nog niet iedereen het weet, kan je ook kiezen voor vega hondensnacks. Vega hondensnacks zijn gezonde, puur plantaardige snacks zonder vlees of dierlijke eiwitten. Bij VegaVriend vind je een ruim assortiment aan vega hondensnacks. Je kunt hierbij denken aan vega honden-koekjes, honden-snoepjes, kauwbotten of een lekkere kluif voor je hond. We vertellen je er graag wat meer over!

Wat zijn vega hondensnacks?

Vega hondensnacks zijn snacks waar geen vlees en geen dierlijke eiwitten in zitten. Veel vega hondensnacks bevatten daarnaast geen gluten. Hierdoor zijn veel vega hondensnacks ook een perfecte keuze voor honden met een allergie.

Wat zijn de voordelen van vega hondensnacks?

Wanneer je kiest voor vega hondensnacks, dan zitten hier een aantal voordelen aan. Om het je gemakkelijk te maken, zetten we ze voor je op een rijtje!

Vega hondensnacks zijn beter voor het milieu

Als je je hond een vega hondensnack geeft, dan denk je ook meteen aan het milieu. Deze hondensnacks zijn namelijk duurzamer, omdat de ingrediënten afkomstig zijn van plantaardige bronnen.

Het is de perfecte keuze voor honden met een allergie

Een ander voordeel van vega hondensnacks is dat deze ook te geven zijn aan je hond wanneer deze last heeft van allergieën. Veel vega hondensnacks bevatten geen dierlijke eiwitten (de meest voorkomende allergie bij honden), gluten of tarwe: hier zijn veel honden allergisch voor.

Vega hondensnacks zijn diervriendelijker

Doordat er geen vlees of dierlijke eiwitten in vega hondensnacks zitten, zijn deze snacks natuurlijk het meest diervriendelijke wat je je hond kunt geven. Goed voor je hond en goed voor de natuur!

De hondensnacks zijn gezonder

Als je kiest voor vega hondensnacks kies je juist voor snacks die geen schadelijke stoffen, zoals hormonen of antibiotica, bevatten. Dit hebben gewone hondensnacks met vlees vaak wel.

Welke varianten vega hondensnacks zijn er?

Misschien vraag je je af of er dan wel een ruim aanbod is aan hondensnacks als je voor een vega variant gaat. Hierop kunnen wij gelukkig zeggen: ja zeker! In het assortiment van VegaVriend vind je namelijk vega honden-koekjes en snoepjes. Daarnaast hebben we vega kauwbotten voor je hond. Of kies voor een heerlijke kluif!

Vega hondenkoekjes en snoepjes

Een hondenkoekje of snoepje dient als aanvulling of een variatie op het dagelijkse menu van jouw hond. Daarom is het belangrijk dat je vega hondensnacks met mate geeft. Bij VegaVriend vind je een ruim aanbod aan vega hondensnacks.

Kauwbotten voor je hond

Ben je op zoek naar kauwbotten voor je hond? Dan hebben we ook een aantal goede keuzes. Wist je dat honden bij het kauwen op een kauwbot ontspannen raken? Geef daarom je viervoeter ook af en toe een lekker vega kauwbot.

Harde vega snack: de kluif voor je hond

Er zijn nog niet heel veel varianten, maar wanneer je op zoek bent naar een harde vega snack, dan zit je bij VegaVriend ook op de juiste plek. Wij hebben een harde, grote kluif van Whimzees. Probeer deze zeker eens bij je hond!

Zelf vega hondensnacks maken

Naast het kopen van vega hondensnacks kan je natuurlijk ook zelf hondensnacks maken. Maak bijvoorbeeld deze Woof Hearts of deze Peppery Paws. Ook in de gids Dog.Eat.Plant. staan nog drie heerlijke snack recepten. Maak er een leuke middag van en verwen je hond met een zelfgemaakte vega hondensnack!