Vanaf 85 euro gratis verzending in Nederland

Ruime keuze uit Assortiment

100% Vegan

9.6 gemiddelde beoordeling!

Wie zijn wij?

Rick

Sinds 2015 ben ik eigenaar van VegaVriend, maar al jaren daarvoor deed ik ervaring op met vegan huisdiervoeding. In 2006 haalde we onze eerste kat uit het asiel: Snoopy. Zij was toen 3,5 jaar oud. Ze heeft vanaf het begin Amicat en Benevo kat brokjes gegeten. Op het moment van schrijven is ze bijna 17 jaar oud en eet ze nog altijd vegan brokjes. Ruim een half jaar na Snoopy haalde we poes Hannah uit het asiel. Zij was toen een half jaar oud. Ook zij heeft vanaf het begin vegan brokjes gegeten.

Tegenwoordig hebben we ook twee honden: Rani & Teddy

Mijn achtergrond is milieukunde en filosofie. In 2001 studeerde ik af voor Milieukunde op het Van Hall Instituut en in 2007 ronde ik de studie filosofie af aan de Rijksuniversiteit Groningen. Tijdens deze studie heb ik me gespecialiseerd in (dier)ethiek. Recentelijk heb ik de studie gedragstherapie bij honden afgerond bij Dogvision. Ik mag me nu dan ook noemen en daarnaast ben ik kynologisch instructeur bij een hondenschool.

De reden waarom ik ben begonnen met VegaVriend is, omdat ik vegan honden- en kattenvoeding beter beschikbaar wilde maken. Voordat ik begon met VegaVriend gaf ik zo nu en dan presentaties over waarom je vegan voeding zou moeten geven aan huisdieren. Echter, in de praktijk bleek het niet  altijd even eenvoudig om aan de producten te komen. Daar probeer ik met VegaVriend dus verandering in te brengen door een zo breed mogelijk aanbod aan te bieden, zodat er voor elke hond of kat er een vegan optie is.

Ik wil op de hoogte blijven van alle facetten van het vegan voeren van honden en katten en daarom probeer ik zoveel mogelijk op de hoogte te blijven van wat er geschreven wordt, met name in de (populair) wetenschappelijke wereld.

Melissa

Sinds 1 januari 2019 kan ik mijzelf trots een deel van dit team noemen! Ik heb in 2016 mijn HBO diploma Diergezondheid & Management behaald en ben daarna een tijd op zoek geweest naar werk dat bij mij past. Na een jaar op kantoor te hebben gewerkt bij de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming kwam ik erachter dat ik toch op zoek was naar wat anders: Werk waar ik kan bijdragen aan het groeien en bekendmaken van het veganisme. Sinds 2014 leef ik veganistisch, omdat ik ervan overtuigd ben dat ik op die manier de meeste dierenlevens kan redden. Het allerliefst wilde ik dan ook werken bij een veganistisch bedrijf. Als afstudeeronderwerp koos ik veganistische hondenvoeding. Ik ben dus al een tijd geïnteresseerd in veganistisch huisdiervoer.

Het lijkt erop dat ik helemaal op mijn plek ben bij VegaVriend! Hier kan ik meehelpen met het normaliseren van veganistisch huisdiervoer, wat ik super interessant en belangrijk vind.

Ik woon momenteel samen met Deli, het prachtige witte meisje die je bij mij op de foto ziet! Ze woont sinds november 2020 bij mij en eet sindsdien ook veganistisch. Je leest hier meer over Deli.