Vanaf 85 euro gratis verzending in Nederland

Ruime keuze uit Assortiment

100% Vegan

9.6 gemiddelde beoordeling!

Wie zijn wij?

Rick

Sinds 2015 ben ik eigenaar van VegaVriend, maar al jaren daarvoor deed ik ervaring op met vegan huisdiervoeding. In 2006 haalde we onze eerste kat uit het asiel: Snoopy. Zij was toen 3,5 jaar oud. Ze heeft vanaf het begin Amicat en Benevo kat brokjes gegeten. Op het moment van schrijven is ze bijna 17 jaar oud en eet ze nog altijd vegan brokjes. Ruim een half jaar na Snoopy haalde we poes Hannah uit het asiel. Zij was toen een half jaar oud. Ook zij heeft vanaf het begin vegan brokjes gegeten.

Tegenwoordig hebben we ook twee honden: Rani & Teddy

Mijn achtergrond is milieukunde en filosofie. In 2001 studeerde ik af voor Milieukunde op het Van Hall Instituut en in 2007 ronde ik de studie filosofie af aan de Rijksuniversiteit Groningen. Tijdens deze studie heb ik me gespecialiseerd in (dier)ethiek. Recentelijk heb ik de studie gedragstherapie bij honden afgerond bij Dogvision. Ik mag me nu dan ook noemen en daarnaast ben ik kynologisch instructeur bij een hondenschool.

De reden waarom ik ben begonnen met VegaVriend is, omdat ik vegan honden- en kattenvoeding beter beschikbaar wilde maken. Voordat ik begon met VegaVriend gaf ik zo nu en dan presentaties over waarom je vegan voeding zou moeten geven aan huisdieren. Echter, in de praktijk bleek het niet  altijd even eenvoudig om aan de producten te komen. Daar probeer ik met VegaVriend dus verandering in te brengen door een zo breed mogelijk aanbod aan te bieden, zodat er voor elke hond of kat er een vegan optie is.

Ik wil op de hoogte blijven van alle facetten van het vegan voeren van honden en katten en daarom probeer ik zoveel mogelijk op de hoogte te blijven van wat er geschreven wordt, met name in de (populair) wetenschappelijke wereld.

Melissa

Sinds 1 januari 2019 ben ik het VegaVriend team komen versterken. Het is geweldig om te zien hoe de vraag naar veganistische huisdiervoeding in de loop der jaren enorm is gegroeid. Ik begon als een inpakker, maar al snel ben ik meer verantwoordelijkheden gaan opnemen. We zijn zelfs al twee keer verhuisd en hebben het inpakken uitbesteed aan een fulfilmentbedrijf, omdat het te veel werd voor ons – wat natuurlijk fantastisch is! Hoe meer huisdieren er vegan eten, hoe minder dieren er hoeven te sterven.

Tegenwoordig ben ik verantwoordelijk voor het up-to-date houden van onze webshop en de communicatie met onze klanten via sociale media, e-mail en nieuwsbrieven. Het is geweldig om bij een volledig veganistisch bedrijf te werken, vooral omdat Rick net zo gepassioneerd is als ik om de wereld een betere plek te maken voor dieren. Ik ben er trots op dat elk product dat wij verkopen 100% veganistisch is en dat elke beslissing die we nemen zo diervriendelijk mogelijk is.

Tijdens mijn werk bij VegaVriend is het mij steeds duidelijker geworden hoe belangrijk het is voor dieren, mensen en het milieu om onze huisdieren veganistisch te voeden. Ik heb geleerd dat het voeden van honden met brokken en blikvoer waarin dieren zijn verwerkt, erg ongezond kan zijn voor hen.

Ik eet al vegetarisch sinds mijn veertiende en ben meer dan acht jaar geleden overgestapt op een volledig veganistische levensstijl. Ik heb deze keuzes gemaakt uit ethische overwegingen voor dierenwelzijn. Werken bij een 100% veganistisch bedrijf voelt daarom als de juiste keuze, omdat ik weet dat er geen dieren hebben geleden voor de producten die wij verkopen.

Momenteel woon ik samen met Deli, een ontzettend lief hondje die bij mij mag genieten van haar oude dag. Ze is bij mij komen wonen in november 2020 en eet sindsdien ook veganistisch. Het voelt goed om mijn liefde voor dieren zowel in mijn werk als in mijn dagelijks leven uit te dragen. Als je meer wil lezen over Deli, klik dan hier.