Vanaf 85 euro gratis verzending in Nederland

Ruime keuze uit Assortiment

100% Vegan

9.6 gemiddelde beoordeling!

Vanaf 85 euro gratis verzending in Nederland

Ruime keuze uit Assortiment

100% Vegan

9.6 gemiddelde beoordeling!

beoordelingen

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Vegusto Vegi-Dog Maxi-worst (500gr)

9.85 Beschikbaar als abonnement

Slechts 1 resterend op voorraad

Vegi-Dog Maxi-worst (500 gram)

Dit populaire Vegusto hondenvoer is een aanvullend vegetarisch voer op basis van tarwe-eiwit in worstvorm. Het is licht gerookt en heeft een klassieke milde worst-achtige smaak. Het bevat VegedogTM, een 100% plantaardig voedingssupplement dat in de USA sinds 1986 met succes wordt gebruikt en door dierenartsen wordt aanbevolen.

Het is een vers geproduceerd product, dus je moet het gekoeld bewaren. Ook in te vriezen, dan is het langer houdbaar.

Het natvoer van Vegusto wordt verzonden met een koelelement.

 • 100% plantaardig
 • bevat o.a. taurine en vitamine A, B, D en E
 • geen kunstmatige kleurstoffen en conserveringsmiddelen
 • gentech- en palmolievrij

Deze worst vinden heel veel honden ontzettend het lekker. Hij is dan ook goed te gebruiken als beloning. Snijdt de worst in een aantal stukken en vries deze in. Iedere keer als je weer nieuwe beloningsblokjes nodig hebt, haal je er een stuk uit en laat die ontdooien. Als het stuk worst is ontdooit kun je het in kleine blokjes snijden: ideaal als beloning!

De worst is gemaakt met gevitaliseerd water in een 100% plantaardige veganistische productie. Wij van Vegusto gebruiken geen soja en geen palmvet.

Van de fabrikant
Er zijn niet alleen ethische gronden om te kiezen voor een vleesloze maal, ook gezondheidsaspecten kunnen een wezenlijke reden vormen om uw hond een compleet vegetarisch alternatief aan te bieden. Steeds vaker reageren gevoelige honden allergisch op het hoge proteïnegehalte en de antibiotica en hormonen in vleesvoer. De praktijk wijst uit dat vooral bij honden met huid- en vachtproblemen of een gevoelig spijsverteringskanaal vegetarisch hondenvoer vaak tot een vermindering van de klachten leidt. Ook dierenbeschermingsorganisatie PETA heeft in een studie naar de conditie van vegetarisch gevoede honden de volgende gezondheidsvoordelen gevonden: hoe langer een hond plantaardig gevoed wordt, des te geringer is zijn risico op infecties of kanker.

Het meest genoemde bezwaar tegen het vegetarisch voeden van honden is dat de hond van de wolf afstamt en daarom niet volledig plantaardig gevoed zou kunnen worden. Maar in tegendeel tot de wolf heeft de hond zich in de loop van zijn ontwikkeling tot huisdier steeds meer aan de voeding van mensen aangepast en zich zo door de aangeleerde vaardigheid om vegetarisch voer te verwerken ontwikkeld van vleeseter tot alleseter. In de vrije natuur nemen bijna alle vleesetende dieren instinctief ook plantaardige voeding tot zich, omdat dat belangrijk is voor hun overleving. Van gevangen prooidieren wordt bijvoorbeeld vaak eerst het slachtafval samen met de nog deels onverteerde plantaardige voedingsmiddelen opgegeten. Als je naar de samenstelling van volwaardig vleeshoudend hondenvoer kijkt, valt ook op dat dit niet slechts uit vlees bestaat, maar dat alle belangrijke voedingsstoffen die een hond nodig heeft kunstmatig worden toegevoegd. Omdat een volledig vleesvoer voor geen enkele hond lange tijd te verdragen is, moeten groenten en granen wegens hun daarin voorkomende essentiële voedingsstoffen in ieder geval toegevoegd worden. Dus om op lange termijn een complete verzorging met alle voedingsstoffen te garanderen, moet zowel bij de vegetarische als bij de niet-vegetarische voeding de samenstelling uitgebalanceerd zijn. Dat betekent dat aan de energie- en eiwitbehoefte en het benodigde gehalte aan mineralen en vitaminen moet worden voldaan en dat de ingrediënten in uitgebalanceerde verhouding aanwezig moeten zijn.

Om voeding met alle belangrijk voedingsstoffen te garanderen, is ons Vegusto hondenvoer gebaseerd op het door dierenartsen aanbevolen voedingssupplement van de Amerikaanse James A. Peden, die dit sinds 1986 met succes gebruikt. Als u beslist om uw hond vegetarisch te voeden bevelen wij Pedens boek ‘Vegetarische honden- en kattenvoeding’ aan. Daarin geeft de auteur uitleg over de voedingsbehoeften van honden en katten en schetst hij de indrukwekkende voordelen van een plantaardig dieet, met talrijke gebruikerservaringen en voedingsrecepten (ISBN: 3-926914-40-8). 

Specificatie Omschrijving
Samenstelling water, tarwe-eiwit (gluten), zonnebloemolie, gist, vitamines en mineralen: [dicalciumfosfaat, calciumcitraat, calciumcarbonaat, gedroogde kelp, cholinebitartraat, l-methionine, taurine, d-alfa-tocoferolacetaat, zinkoxide, ferrofumaraat , riboflavine, koper-aminozuurchelaat, seleniumgist, vitamine B12-supplement, vitamine a-palmitaat, ergocalciferol], specerijen, rijstzetmeel, steenzout, natuurlijk rookaroma
Analytische bestanddelen Ruwe celstof: 0,5 %, Ruwe oliën en vetten: 4,7%, Ruw eiwit: 26,3%, Ruwe as: 1,4 %, Vochtigheid: 54,7%.
Inhoud 500 gram.

Vanaf 85 euro gratis verzending in Nederland

Ruime keuze uit Assortiment

100% Vegan

9.6 gemiddelde beoordeling!

beoordelingen

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Wat zeggen de fijnproevers?

 • Benji is een medisch wonder

  Benji,

  Vegan sinds:

  2020

  Favoriete snack:

  VegeYeast
 • Sheila is een diva in huis

  Sheila,

  Vegan sinds:

  2017

  Favoriete snack:

  Haar brokjes
 • Gizmo praat én eet heel graag

  Gizmo,

  Vegan sinds:

  2020

  Favoriete snack:

  VegeYeast