Vanaf 85 euro gratis verzending in Nederland

Ruime keuze uit Assortiment

100% Vegan

9.6 gemiddelde beoordeling!

Gepubliceerd: april 23, 2024
Overstappen naar nieuwe hondenbrokken? Zo doe je dat!

Sta je op het punt om de overstap te maken naar nieuwe hondenbrokken, maar twijfel je hoe je dit het beste kunt aanpakken? Geen zorgen, VegaVriend staat met enthousiasme voor je klaar om je te helpen!

Zo stap je over

Hoewel honden bekend staan als gewoontedieren, zullen de meeste zonder problemen de nieuwe brokjes verwelkomen. Maar wat als jouw viervoeter kieskeurig is of gevoelige darmen heeft? In dat geval raden wij het niet aan om zomaar in één keer over te stappen naar de nieuwe hondenbrokken. Hier zijn enkele opties om de overstap soepel te laten verlopen:

Optie 1: Geleidelijk overstappen
Neem de tijd en introduceer de nieuwe hondenbrokken stap voor stap! Vervang het oude voer door geleidelijk steeds meer nieuwe brokjes er doorheen te mengen. Bijvoorbeeld zo:

Gaat het toch te snel? Doe er wat langer over door de stapjes minder groot te maken!

Optie 2: Maak er een feestje van
Heb je het oude voer niet meer in huis? Voeg dan iets smakelijks toe aan de nieuwe hondenbrokken. Kies iets wat jouw hond heel speciaal vind, waardoor de brokjes extra lekker worden. Voedingsgist, plantaardige olie, pindakaas, noem maar op!

Begin met 1 theelepel voor elke kop plantaardige brokjes. Verlaag vervolgens de komende twee weken geleidelijk de hoeveelheid extra’s. Daarna zal het niet meer nodig zijn om iets toe te voegen en eet jouw huisdier officieel plantaardig! Dubbelfeest!

Extra tips

• Bestel een proefpakket om te kijken welke brokjes het meest geschikt zijn voor jouw viervoeter! Kom je er niet uit? Wij staan voor je klaar.
• Kook je liever vers voor jouw hond? Dan is dit boek misschien wel iets voor jou!
• Twijfel je of jouw hond eigenlijk wel vegan kan eten? Lees deze blog voor meer informatie.
• Waarom zou je kiezen voor vega huisdiervoeding? Dat leggen we hier uit.
• Op zoek naar vegan snacks voor jouw hond? Die vind je hier!
• Gaat jouw kat ook overstappen naar nieuwe brokjes? Kijk dan hier!